SVBC zet in laatste bekerwedstrijd grote uitslag neer

Column Bertjan Smit: Arjen
15 september 2020
Hoogeveen TV – Interview Sander Danes
17 september 2020

SVBC zet in laatste bekerwedstrijd grote uitslag neer

Vandaag stond voor SVBC de laatste bekerwedstrijd op het programma. De bekerwedstrijd tegen competitie genoot, en dus ook een 5e klasser, VV ZANDPOL. Voor SVBC is ZANDPOL in de geschiedenis een makkelijke tegenstander gebleken. Van de 9 wedstrijden die in Zandpol gespeeld zijn heeft SVBC er 7 gewonnen. ZANDPOL was slechts 2 de baas in eigen huis tegen SVBC.

Dan de wedstrijd. Onder leiding van scheidsrechter Gerdes begonnen beide ploegen om 14:00 uur aan de wedstrijd. SVBC begon goed aan de wedstrijd en in de eerste paar werden al de nodige kansen gecreëerd. Na 5 minuten konden de supporters uit Barger-Compascuum voor de eerste keer juichen deze middag. Na een echte scrimmage voor het doel van keeper Otten (VV ZANDPOL) was Tim Funke de gevierde man. Hij was het die de score opende voor SVBC.0-1.  VV ZANDPOL was duidelijk van slag want amper 5 minuten later verdubbelde SVBC de voorsprong. Ditmaal was het Jorn Ahlers die de bal achter keeper Otten schoot. 0-2. SVBC bepaalde het tempo van de wedstrijd en bleef kansen creëren. Het ontbrak aan de afronding. VV ZANDPOL begon ook iets meer in de wedstrijd te komen en kreeg nog een aantal goede mogelijkheden. In minuut 30 konden ook de supporters van de thuisclub juichen want op de rand van de 16 kreeg ZANDPOL een vrije trap en deze werd slim genomen en daar was hij dan, Stefan Knuppe die de aansluitingstreffer binnen tikte. 1-2. Na 45 minuten vond scheidsrechter Gerdes het welletjes en floot voor de rust. 

In de tweede helft veranderde er weinig aan het spelbeeld. SVBC had de bal en had de betere kansen. SVBC had tot de 65e minuut al een aantal kansen gemist en het duurde dus nog even voordat de supporters uit Barger-Compascuum weer konden juichen. In minuut 65 was het weer Tim Funke die zijn naam op het scorebord zette. Al 2 doelpunten deze middag en een 1-3 tussenstand. De tweede helft was van de thuisploeg zeer teleurstellend en SVBC kon door Davey Geerts en Joey Beukers de score nog uitbreiden tot 1-5.

SVBC zet de goede reesks tegen VV ZANDPOL voort en wint met 5-1 in de laatste bekerwedstrijd van dit seizoen. Lang feesten kunnen de spelers van SVBC niet want zondag wordt, na een drukke voorbereiding, de eerste competitiewedstrijd in de 5e klasse D gespeeld. Tevens is dit ook de eerste derby, tegen ROSWINKEL SP.

PM
Hoofdredacteur FC12 Media & Entertainment, Amateurvoetbalgroundhopper

Geef een antwoord