EMMS start competitie met een overwinning

Schoonebeek begint met gelijkspel bij Ruinerwold
21 september 2020
ZZVV verliest openingswedstrijd van Klazienaveen
23 september 2020

EMMS start competitie met een overwinning

Na een turbulente voorbereiding met goede resultaten, zeer ruime nederlagen en vele blessures wist EMMS niet hoe het er voor stond tegen LAC Frisia. De eerste grote tegenslag voor EMMS is het gemis van Jeffrey Klok die het gehele seizoen aan de kant staat met een kruisbandblessure. De van Hoogeveen teruggekeerde Sebastian Kleinheerenbrink startte in de basis net als zijn broer Emil Kleinheerenbrink. De eveneens teruggekeerde Jord Anbergen moest met een blessure verstek laten gaan, net als Erik Kosse, Sam Hutten, Dennis Lamberink en Niek Kosse. Tevens werd Erik Hein opgetrommeld om de gehavende defensie te voorzien van de nodige ervaring en rust. Vorig jaar werd er in Leeuwarden kansloos met 3-0 verloren. EMMS startte sterk aan het duel en had de meeste controle, het was agressiever en speelde met meer passie dan de laatste weken. LAC Frisia probeerde het via de zijkanten en af en toe met afstandsschoten maar Bastin Kleinheerenbrink werd niet echt getest. De eerste kans voor EMMS kwam via Glenn ter Wielen, hij ging goed door over de linkerkant maar vanuit een moeilijke hoek raakte hij de benen van de keeper. EMMS was in deze fase duidelijk de betere maar verzuimde op voorsprong te komen, eerst was het Glenn ter Wielen die een afgeslagen corner rakelings naast schoot en Maurice Kosse kreeg de bal er van dichtbij ook niet in. Yuri Hertsenberg was ook dichtbij een doelpunt, maar de afgemeten voorzet van Bastiaan Anbergen knikte hij naast het doel. Vlak voor de rust kreeg Glenn ter Wielen de bal er wederom niet in. LAC Frisia kreeg in de blessuretijd een gigantische kans maar in de rebound werd de bal net naast geschoten. Tien minuten na de rust kwam wel de verdiende gelijkmaker, nadat Sebastian Kleinheerenbrink de bal gekeerd zag worden was het Glenn ter Wielen die eindelijk zijn verdiende doelpunt kreeg. EMMS was onherkenbaar deze middag, in de goede zin van het woord. Het speelde degelijk, georganiseerd en wist aanvallend regelmatig dreigend te zijn. Het bleef tot het laatst spannend doordat het vergat het duel in het slot te gooien, maar ondanks wat spannende momenten in de slotfase en de uitstekende verdediging, weet het met 1-0 te winnen. Zondag moet EMMS uit naar Zuidwolde, de laatste wedstrijd voor de ‘corona-periode’ ging toen met 3-0 verloren.

PM
Hoofdredacteur FC12 Media & Entertainment, Amateurvoetbalgroundhopper

Geef een antwoord