Pesse vrouwen 1 wint moeizaam eerste competitie duel

Noordscheschut ten onder tegen buurman HZVV
21 september 2020
Door de ogen van Bertjan Smit: vv Weerdinge – vv Westerwolde
21 september 2020

Pesse vrouwen 1 wint moeizaam eerste competitie duel

Voor Pesse vrouwen 1 stond dit weekend haar eerste competitiewedstrijd op het programma in en tegen Dedemsvaart. 

Na een aftastende beginfase kwam de thuisploeg via een prachtige kopbal uit een hoekschop op 1-0. Daarna nam Pesse het initiatief en dat leidde tot een grote kans. Na een prachtige aanval via Maureen en Janke schoot Nikki in kansrijke positie goed in, maar zag zij de bal helaas langs de verkeerde kant van de paal gaan

Uiteindelijk kwam Pesse halverwege de eerste helft wel verdiend langszij via een doelpunt van Rolinda op aangeven van Janine: 1-1. Lang kon Pesse niet genieten van de gelijkmaker, want een fout achterin werd afgestraft door JVC Dedemsvaart: 2-1. Pesse probeerde in het restant van de eerste helft nog wel langszij te komen, maar ondanks een veldoverwicht creëerde het geen grote kansen.

In de tweede helft ging Pesse nadrukkelijk op zoek naar de gelijkmaker en was het eenrichtingsverkeer richting het doel van Dedemsvaart dat zelfs slechts spaarzaam op de helft van Pesse kwam. Pesse speelde echter deze middag een van haar mindere wedstrijden tot nu toe van dit nog prille seizoen. Daardoor wist het de muur van Dedemsvaart maar moeilijk te doorbreken.

Pas tien minuten voor tijd, toen Pesse net dacht aan een alles-of-niets-scenario onderschepte Rolinda de bal in de achterhoede van Dedemsvaart, waarna zij Robin Schonewille in de zestien in stelling bracht. De middenveldster schoot vervolgens koelbloedig raak: 2-2.

Daarmee leken we een punt over te houden aan deze openingswedstrijd, maar een paar minuten later pakten we alsnog de verdiende zege. Uit een lange bal Van keepster Susanne zette Mannie druk, waarna de bal richting de uitkomende keepster van Dedemsvaart ging en voordat deze de bal kon pakken toucheerde Rolinda de bal met haar voeten langs de doelvrouw in het doel: 2-3. 

Pesse speelde daarna de wedstrijd zakelijk uit, waardoor het ondanks een moeizame pot van onze kant de eerste terechte drie punten van de competitie kon bijschrijven. Volgende week zaterdag wacht een thuiswedstrijd tegen titelkandidaat Nieuwleusen.

PM
Hoofdredacteur FC12 Media & Entertainment, Amateurvoetbalgroundhopper

Geef een antwoord