Roswinkel te sterk voor SVBC

Arbiter Kevin Moed (25) laat progressie zien en stroomt door naar Ontwikkeltraject
21 september 2020
Schoonebeek begint met gelijkspel bij Ruinerwold
21 september 2020

Roswinkel te sterk voor SVBC

Op zondag 20 september 2020 ontmoetten SVBC en sc Roswinkel elkaar in Barger-Compascuum voor hun 1e competitie wedstrijd van het seizoen 20/21. Er was deze zondag sprake van zeer onrustig voetbal met weinig goed combinatiespel en nogal wat momenten van slordig uitverdedigen door beide teams.

De linies bij sc Roswinkel voetbalden te ver uit elkaar wat er mede voor zorgde dat goed combinatiespel niet lukte en de ploeg kwetsbaar was bij balverlies. De groenhemden gaven achterin ook wat kansen cadeau aan SVBC. sc Roswinkel begon ook niet scherp en niet geconcentreerd genoeg aan de wedstrijd.
Zo ontstond ook in de 5e minuut de 1e goal voor de thuisclub. Op een diep gespeelde bal door SVBC kreeg Dylan Bulle van sc Roswinkel de bal niet goed verwerkt. De inmiddels uit zijn doel gekomen Ricardo Prins probeerde zijn verdedigers nog te helpen maar via zijn voet belandde de bal bij een van de spitsen van SVBC. Deze kon vanaf een meter of 35 de bal in het verlaten doel plaatsen. 1-0.

In de daaropvolgende periode kwam er wel wat meer druk van sc Roswinkel, maar men bleef te slordig in de opbouw. Een vrije bal van Rowan Meijering werd door Bart Huizingh naast gekopt.  Daarna volgden nog enkele rushes van Aaldert van Eck van de bezoekers waarbij hij het hele middenveld overstak maar geen rendement kon geven aan zijn acties. Veel meer bracht sc Roswinkel in deze fase niet. SVBC probeerde met enkele diepe ballen de snelle rechter en linkerspits te bereiken. Dit zorgde 1 keer voor gevaar maar voordat men tot een scoringskans kwam greep Willem Pagters, de rechterverdediger van sc Roswinkel, prima in.
In de 25e minuut was het raak voor sc Roswinkel. Vanaf rechts werd de bal door Lars Stap laag voorgegeven en bij de 1e paal won Bart Huizingh zijn duel van zijn verdediger en tikte de bal prima in het doel van SVBC. 1-1
Na opnieuw niet consequent genoeg ingrijpen door de verdedigers van sc Roswinkel was het in minuut 35 weer raak voor SVBC. 2 spelers van de thuisclub kwamen vrij voor de doelman van sc Roswinkel te staan en lieten hem kansloos. Stand 2-1.
In de 40e minuut lukte het sc Roswinkel opnieuw te scoren. Een voorzet van links werd niet goed ingeschat door de verdedigers en de keeper van de thuisclub. Rowan Meijering kon de bal op zijn borst controleren en hem daarna vanaf een meter of 6 hoog in de touwen jagen.  Ruststand 2-2.
sc Roswinkel komt met een beter strijdplan uit de kleedkamer. Duels worden beter opgepakt en de linies sluiten beter op elkaar aan. SVBC komt eigenlijk niet meer in scoringspositie. Ook de doelman van SC Roswinkel gaf een aantal prima diep gespeelde ballen achter de verdediging van SVBC wat hem in de 1e helft niet lukte. Als het qua combinatiespel niet zo goed loopt is dat een prima wapen om te gebruiken. Zeker met de spitsen Lars Stap en Bart Huizingh voorin.
Zo scoort in minuut 15 van de 2e helft dan ook Bart Huizingh omdat hij goed doorloopt op zo’n bal achter de verdediging van SVBC. Oog in oog met de doelman van de thuisclub faalt de spits van de bezoekers niet. Dat betekende de 2-3.
SC Roswinkel bleef echter te onrustig spelen en zo kreeg de spits van SVBC vanaf een meter of 8 voor de goal van Ricardo Prins toch nog een vrije schietkans. Zijn bal spatte uiteen op de vuisten van de doelman.
De mooiste goal van de wedstrijd kwam op naam van Lars Stap. Na weer een diep gespeelde bal van Ricardo Prins ontdeed Lars Stap zich van zijn tegenstander en haalde hij vanaf een meter of 18 verwoestend uit. De doelman van SVBC was hierbij volstrekt kansloos. Dat was de 2-4.
In de 30 e minuut van de 2e helft werd Rick Haan vervangen door Pascal Prins.
In de laatste fase van de wedstrijd kwamen de verdedigers van sc Roswinkel regelmatig in een 1 op 1 situatie. Gevaar leverde dat echter niet meer op. De bezoekers uit Roswinkel hadden in die fase wat zorgvuldiger om moeten springen met balbezit en de vrije man moeten zoeken dan was een hogere score mogelijk geweest..   

PM
Hoofdredacteur FC12 Media & Entertainment, Amateurvoetbalgroundhopper

Geef een antwoord