SCD ’83 begint competitie met een zeperd

ZZVV verliest openingswedstrijd van Klazienaveen
23 september 2020
Eerste selectie FC Klazienaveen zoekt elftalleider
24 september 2020

SCD ’83 begint competitie met een zeperd

SCD ’83 heeft afgelopen zaterdag een niet al te beste start gemaakt van de competitie. De eerste wedstrijd in de derde klasse D was een uitwedstrijd bij SC Lutten, gelijk een derby. De mannen van Pim Donker delfden het onderspit door met een 3-1 nederlaag op zak naar huis gestuurd te worden.

Al na tien minuten was het raak. Een razendsnelle counter via Fons Veltink, waar door de trainer nog zo voor gewaarschuwd was, werd door SC Lutten gepromoveerd tot doelpunt. Niet veel later was het de boomlange SC Lutten-spits Frank Altena die vogeltje rij een voorzet kon inkoppen: 2-0. Het laatste kwartier van de eerste helft kwam SCD ’83 beter in de wedstrijd. Er werd goed gecombineerd en er werd strijd geleverd. Ingwer Huzinga, Ramon Hulleman en Erik Wencker hadden enkele kansen op een aansluitingstreffer, maar die bleef uit.

Waar de geel-blauwen uit Dedemsvaart gretig begonnen aan de tweede helft, was menig supporter nog niet terug uit de kantine toen de 3-0 in het netje lag. Een ongenadig hard schot van Nick Weekamp vanuit een lastige hoek was Robert Withaar te machtig. Het leek gedaan. Ook het laatste kwartier van de tweede helft was voor SCD ’83. Veel grote kansen, maar alleen Martijn Ballast kon nog voor genoeg gevaar zorgen. Hij schoot een vrije trap van een meter of 25 á 30 mooi binnen, maar meer dan een eretreffer was het niet: 3-1.

(Geschreven door Stan Timmerman)

PM
Hoofdredacteur FC12 Media & Entertainment, Amateurvoetbalgroundhopper

Geef een antwoord