ZZVV verliest openingswedstrijd van Klazienaveen

EMMS start competitie met een overwinning
21 september 2020
SCD ’83 begint competitie met een zeperd
23 september 2020

ZZVV verliest openingswedstrijd van Klazienaveen

ZZVV is er niet in geslaagd een zege te boeken in de eerste competitiewedstrijd van het seizoen. Op het eigen sportpark werd er met 2-1 verloren van FC Klazienaveen. Al na twee minuten kwam de thuisploeg op voorsprong, goed negentig minuten later gingen de punten toch meer naar Zuid-Oost Drenthe.

Het zag er allemaal zonnig uit voor ZZVV in de eerste tien minuten. Zowel de weersomstandigheden als het voetbal waren uitstekend. Het hielp daarbij ook dat de eerste kans van de wedstrijd raak was. Na nog geen twee minuten spelen kreeg het een vrije bal aan de linkerzijkant van de zestien meter na een handsbal van doelman Justin Verschoor. Vanuit deze lastige positie trapte Wouter Marinus de bal hard en zuiver via de binnenkant van de twee paal binnen.

In de tien minuten die volgden vloog ZZVV over de tegenstander heen en kreeg het twee enorme kansen om de voorsprong te vergroten maar Janou van Veen en Jovanni van Dijk kregen de bal niet meer achter Verschoor. Zo halverwege de eerste helft kantelde de wedstrijd wat en na een pegel van Melroy Hemme op de lat was het na een half uurtje wel raak toen Danie Slip de bal simpel bij de tweede paal kon binnen tikken. Omdat Nick van der Sleen dat bij twee grote kansen niet lukte was de ruststand in evenwicht.

Na wat kleine kansjes over en weer kreeg Klazienaveen als eerste de uitgelezen kans om op voorsprong te komen in de tweede helft. Na een overtreding van Kees Jan Tjeerdsma mocht Hemme aanleggen vanaf elf meter maar hij zag zijn poging worden gepakt door Verburg. Dat de 1-2 uiteindelijk toch viel had ZZVV aan zichzelf te danken. Een foutieve terugspeelbal van Tjeerdsma werd opgepikt door Van der Sleen die met wat mazzel de bal via Verburg weer voor de voeten kreeg en binnen schoof. Dichtbij een gelijkmaker kwam ZZVV niet meer in de resterende vijf minuten en omdat de gasten drie grote kansen niet meer wisten te benutten, bleef het bij 1-2.

PM
Hoofdredacteur FC12 Media & Entertainment, Amateurvoetbalgroundhopper

Geef een antwoord