Pesse vrouwen verrassen met ruime cijfers

Mariënberg blijft steken op 2-2 in en tegen Bruchterveld
27 september 2020
Historische zege Noordscheschut in Nijkerk
28 september 2020

Pesse vrouwen verrassen met ruime cijfers

Voor de vrouwen van Pesse stond dit weekend de tweede competitiewedstrijd van het seizoen op het programma. Na de moeizame overwinning van vorige week bij Dedemsvaart kwam dit keer sterkhouder Nieuwleusen op bezoek. Zij waren tot dusver – net als Pesse – nog ongeslagen en hadden in de bekerpoule zelfs afgerekend met teams die een klasse hoger speelde dus moest Pesse vandaag vol aan de bak.

Doordat de lappenmand van Pesse nog niet leeg was en een aantal speelsters met pijntjes kampten kregen we versterking van Elise en MO17-speelster Marlinde, die beiden in de tweede helft verdienstelijk invielen. 

Na in de afgelopen wedstrijden steeds tegen een vroege achterstand aan te lopen, kwam Pesse dit keer juist vroeg op voorsprong. Danitsja schoot in de tweede minuut met een rake schuiver een vrije trap vanaf randje zestien in de hoek: 1-0.

Daarna golfde de wedstrijd op en neer en toonde ook Nieuwleusen dat het een goede voetballende ploeg is. Doordat Pesse organisatorisch goed stond creëerden de gasten slechts een kans, maar deze werd goed gepakt door Susanne. Pesse kwam zelf af en toe er gevaarlijk uit of het veroverde de bal al vroeg op de helft van Nieuwleusen, maar het wist haar marge niet te vergroten. Pas kort voor rust viel de 2-0. Na een goede actie van Rolinda schoot de meegelopen Robin Schonewille vanaf randje zestien de teruggelegde bal bekeken in de hoek: 2-0.

Pesse kwam sterk uit de startblokken in de tweede helft en gooide binnen een kwartier de wedstrijd op slot met drie treffers van Danitsja na mooie steekpassen van achteruit: 5-0. Nieuwleusen probeerde nog wel wat terug te doen, maar Pesse gaf nauwelijks iets weg en wanneer het doel wel ondervuur werd genomen bracht keepster Susanne redding.

Ook Pesse kreeg door het aanvallende spel van Nieuwleusen ruimte en dat leidde tot kansen om nog meer te scoren, maar onder andere Rosan en Marlinde wisten hun goede invalbeurt niet te belonen met een treffer. Daardoor eindigde de wedstrijd in een 5-0 overwinning voor Pesse.

Door deze knappe overwinning blijft Pesse bovenin meedraaien met zes punten uit twee wedstrijden. Volgende week wacht de lastige uitwedstrijd tegen het stugge Bruchterveld.

PM
Hoofdredacteur FC12 Media & Entertainment, Amateurvoetbalgroundhopper

Geef een antwoord