Sc Roswinkel wint ook zijn 2e competitie wedstrijd

Schoonebeek wint van “Corona verdacht” Sleen
28 september 2020
Titan in tweede helft langs Zwartemeerse Boys
28 september 2020

Sc Roswinkel wint ook zijn 2e competitie wedstrijd

Zondag 27 september won SC. Roswinkel thuis tegen Valther Boys met 2-1.
De trainer van de thuisploeg, Cor Lubach, kon weer beschikken over Niels Neef en Dylon Meijering. Daartegenover stond weer het gemis van een van de spitsen, Lars Stap.

In deze wedstrijd was er voetballend nog wel ruimte voor verbetering. Hoewel SC. Roswinkel voor de pauze de meeste kansen kreeg en de wedstrijd voor rust had kunnen beslissen.
De spelers van de thuisploeg konden maar moeizaam de vrije man op het middenveld vinden om van daar uit verder te voetballen.
De goals vielen alle dan ook niet, uit goed opgezette aanvallen maar uit een vrije trap, een corner en de goal voor Valther Boys uit miscommunicatie tussen de keeper van SC. Roswinkel en een verdediger.
In de 1e helft was SC Roswinkel overigens wel de betere ploeg. De 1e goal voor de thuisclub viel in minuut 15. Dylan Bulle zette goed druk op een verdediger van de bezoekers, die de bal ook verliest aan Dylan. Op zo’n meter of 18 voor de goal van Valther Boys maakte de verdediger een overtreding om weer in balbezit te komen. De toegekende vrije trap werd prima binnengeschoten door Bart Huizingh.
Valther Boys kreeg ook 1 grote kans om te scoren. De spits gaf echter op de 16 meter de bal af naar rechts waar hij een medespeler had verwacht. Die was er niet maar wel een verdediger van de thuisclub die zo de bal in zijn bezit kreeg.

Aan de andere kant kreeg ook Dylon Meijering een mogelijkheid. Hij had daarbij ruimte om nog in het strafschopgebied te komen van de bezoekers maar hij besloot om af te werken op het doel van iets te grote afstand.
In de 40e minuut krijgt Dylan Bulle een tik op zijn enkel en raakt hierdoor geblesseerd.
Hij moet het veld verlaten en wordt vervangen door Rick Haan.
In de 42e minuut werd een corner van Stefan Arends prima binnengekopt door Bart Huizingh.
Daarna krijgt Dylon Meijering nog een prima kans na goed werk van Bart Huizingh. Oog in oog met de keeper wist Dylon echter niet te scoren.
In de 2e helft zien we een beter Valther Boys. De spelers van SC Roswinkel gaan teveel fouten maken en komen nauwelijks nog toe aan een goede aanvalsopzet.
Het wordt onrustig in het veld en de spelers van de thuisclub voelen zich door de scheidsrechter benadeeld bij veel duels die in veel gevallen een vrije trap opleverden voor de bezoekers. En hoewel het geen harde wedstrijd was vielen er aan de zijde van SC. Roswinkel een 4 tal gele kaarten en na de wedstrijd ook nog een rode voor leider Roy van der Sluis. De kaarten allemaal voor het uiten van onvrede over het optreden van de arbiter.
Reacties krijgt de arbiter ook wanneer de centrale verdediger van Valther Boys een diep gespeelde bal op Dylon Meijering met de hand afstopt, en daarvoor enkel een vrije trap wordt gegeven. Terwijl Dylon Meijering vrij baan gehad zou hebben richting het doel van de bezoekers.
Bart Huizingh  en Tim Kleinenberg worden in de loop van de 2e helft gewisseld voor Pascal Prins, en Bjorn Helder. Dit uit voorzorg omdat Barten Tim een gele kaart hadden gekregen.
De goal van Valther Boys kwam niet echt als een verrassing. Zo’n 10 minuten voor het einde van de wedstrijd wordt er een hoge bal het strafschopgebied van de thuisploeg ingespeeld. De doelman , Ricardo Prins, wil de bal wegwerken maar voordat hij bij de bal kan wordt die weggekopt door de verdediger Bjorn Helder. De bal landt bij Mathijs van Dalen van Valther Boys voor de voeten en met een boogballetje verdwijnt de bal in het doel van de thuisploeg.
Daarna krijgt de spits van Valther Boys in de laatste 5 minuten nog een grote kans om te scoren maar vrij voor het doel, waarbij de keeper al uitgespeeld was, miste hij van een meter of acht. De bal verdween net naast de paal.
Ook Rick Haan komt in die laatste fase nog 2 keer vrij voor de keeper van Valther Boys te staan. De 1e keer mist hij het doel met zijn poging en de 2e keer kan de keeper de bal tot corner verwerken.
De eindstand wordt daarmee bepaald op 2-1.

PM
Hoofdredacteur FC12 Media & Entertainment, Amateurvoetbalgroundhopper

Geef een antwoord