SCD ’83 en Vitesse ’63 delen punten na spectaculaire wedstrijd

Noordscheschut vrouwen 1 deelt punten met De Weide
28 september 2020
Samenvatting en reacties Hoogeveen – Longa’30
28 september 2020

SCD ’83 en Vitesse ’63 delen punten na spectaculaire wedstrijd

Terwijl SCD ’83 na 70 minuten spelen nog 0-3 achter stond, is het de ploeg van Pim Donker toch gelukt om een punt op sportpark De Boekweit te houden. De eindstand was 3-3, wat het eerste punt van het seizoen opleverde.

De openingsfase was hoopvol voor de geel-blauwe mannen. Na vijf minuten had Niels Baas een grote kopkans en niet veel later was het Tim Dekker. Echter, na een kwartier kwam Vitesse ’63 op een 0-1 voorsprong. De jonge Ruben Westert had maar een kans nodig om de openingstreffer te maken in het voordeel van de bezoekers uit Koekange. Vlak voor rust werd het. tot overmaat van ramp ook nog 0-2. Een dieptebal werd verkeerd ingeschat door Robert Withaar, die te laat was. Hij werd omspeelt door Ruben Westert, die zijn tweede van de middag maakte.

Den donderpreek van de trainer van SCD leek aan het begin van de tweede helft nog weinig effect te hebben. ”Voetballend hebben wij in die fase te weinig. gebracht, dit kwam door onnauwkeurigheid en ongeduld”, concludeerde Pim Donker na de wedstrijd. Na ruim een uur spelen werd het 0-3 wederom was daar Ruben Westert die scoorde, waardoor de wedstrijd beslist leek. 

Maar zoals SCD ’83 wel vaker doet, is het in de slotfase efficiënt en oppermachtig. De grote man aan de kant van SCD was Martijn Ballast, die na 77 minuten een afstandsschot wist te promoveren tot doelpunt. Vijf minuten voor de reguliere speeltijd om was, scoorde de middenvelder op geweldige wijze een vrije trap. Het geloof op een resultaat was terug, en terecht. In de slotfase was het Tim Dekker die de gelijkmaker tegen de touwen kopte, tot grote vreugde van iedereen die SCD ’83 een warm hart toedraagt. 

Opvallend: Een van de pupillen van de week had daadwerkelijk een 3-3 eindstand voorspeld.

Volgende week neemt SCD’83, als het weer mogelijk is, op tegen OZC. De ploeg uit Ommen moest het duel tegen ZZVV aflassen wegens een coronabesmetting. 

( Stan Timmerman)

PM
Hoofdredacteur FC12 Media & Entertainment, Amateurvoetbalgroundhopper

Geef een antwoord