SVBC simpel langs vv Zandpol

Titan in tweede helft langs Zwartemeerse Boys
28 september 2020
EMMS verliest in Zuidwolde
2 oktober 2020

SVBC simpel langs vv Zandpol

Vanmiddag staat voor de tweede keer in 2 weken de wedstrijd VV ZANDPOL tegen VV SVBC op het programma. Thuisploeg VV ZANDPOL wist vorige week de eerste competitiewedstrijd te winnen. DWZ werd met 4-6 verslagen. SVBC werd vorige week verrast door ROSWINKEL en verloor op eigen veld met 4-2. Beide ploegen zullen dus gebrand zijn op een overwinning in de tweede speelronde in de 5e klasse D.

In de geschiedenis is VV Zandpol in eigen huis nooit een echt een moeilijke tegenstander gebleken voor de ploeg uit Barger-compascuum. Van de 9 wedstrijden die gespeeld zijn sinds het seizoen 94/95 wist ZANDPOL maar 2 keer de 3 punten in eigen huis te houden. De uitwedstrijd tegen VV ZANDPOL eindigde nog nooit in een remise. De vorige ontmoeting eindigde trouwens in een 5-1 overwinning voor SVBC.

Dan de wedstrijd van vandaag. Onder leiding van scheidsrechter Kevin Meijer betraden de spelers van trainers Katoen en Huls het veld. Beide trainers hadden, al dan niet noodgedwongen, de nodige wijzigingen door gebracht. Zo was de grote man van VV ZANDPOL, Stefan Knuppe, niet aanwezig. Knuppe scoorde vorige week 4 van de 6 doelpunten in de wedstrijd tegen DWZ. Trainer Katoen (SVBC) had na de verloren wedstrijd vorige week een aantal basisspelers gepasseerd. 

Het publiek dat weer massaal uit Barger-compascuum gekomen was kreeg hetzelfde wedstrijdbeeld te zien ten opzichte van de bekerwedstrijd. SVBC had de bal en was duidelijk de betere partij in de eerste helft. Het eerste doelpunt van deze middag werd pas in de 28e minuut gescoord. Tim Funke was wederom de gevierde man. Door dit doelpunt komt funke op een aantal van 5 doelpunten in officiële wedstrijden dit seizoen. VV ZANDPOL was duidelijk van slag want enkel 5 minuten later vergrootte SVBC de voorsprong al. Robin Harms onderschepte de bal en begon aan een loopactie vanaf eigen helft. ZANDPOL was een beetje slap aan het verdedigen en Harms kon zo doorlopen naar keeper Joey Otten. Harms bleef koel en verdubbelde de voorsprong voor SVBC. 0-2. Was dit dan de ruststand op het sportpark van Zandpol? Nee want Kevin Geerts opende zijn rekening voor het seizoen en bepaalde de ruststand op 0-3 in het voordeel van SVBC.

Na 15 minuten rust bleven de spelers van SVBC doorgaan met het gene wat ze voor de rust deden. Doordat SVBC goed uit de kleedkamer kwam duurde het maar 4 minuten voordat er weer, coronaproof, gejuiched kon worden. Wederom was het kevin Geerts die keeper Otten wist te verschalken. SVBC kwam nu op een 0-4 voorsprong. 

Tot de 0-4 was SVBC heel effectief. Dit was helaas niet meer het geval na de 0-4. SVBC bleef grote kansen creëren en missen. In de 64e minuut bepaalde Stan Bijl, met een bekeken puntertje, de einduitslag op 0-5. 

SVBC wint dus met grote cijfers van VV ZANDPOL. Volgende week zondag (4 oktober 2020) speelt SVBC thuis tegen VV BUINERVEEN. VV BUINERVEEN verloor afgelopen speelronde van WEITEVEENSE BOYS met 5-4. De eerste speelronde werd verrassend gewonnen van VV ALTEVEER met 2-1.  Vorig seizoen werd in de thuiswedstrijd tegen VV BUINERVEEN met 2-1 gewonnen. Kunnen de spelers van Geert Katoen zonder de trouwe supporters ook Buinerveen verslaan?

PM
Hoofdredacteur FC12 Media & Entertainment, Amateurvoetbalgroundhopper

Geef een antwoord