Column Bertjan Smit: Aanval

Bakker Groep Coevorden en Raptim verlengen samenwerking
2 oktober 2020
Mariënberg verliest met 0-3 van de Volharding!
4 oktober 2020

Column Bertjan Smit: Aanval

Het bereidde de aanval gedegen voor. De uitvoering er van was een op tikkie-takkie  aanval die over Chinese en Italiaanse schijven uiteindelijk ook doel trof in Nederland. Het type goaltjesdief die het eindstation is van elke goedlopende aanval. Maar dodelijk effectief. Hij raakt alles en scoort overal. Deze goaltjesdief heet Corona en beheerst nog steeds alle headlines van de kranten en heeft zich ook weer bemoeit met het doen en laten in het amateurvoetbal. De komende drie weken heeft het met zijn doeltreffendheid voor elkaar gekregen dat er wel gespeeld mag worden, maar dat de bal van inkomsten niet gespeeld kan worden. Een tactische zet waar niemand wijzer van wordt, maar waar je als tegenstander wel vleugellam van raakt. Hij speelt het op de man en weet zo beetje bij beetje iedereen te raken en uiteindelijk zijn doel te halen dat de competitie weer word platgelegd. Het doel heiligt de middelen en zo gaat het onverdroten voort. Je kunt vlaggen en fluiten wat je wil, maar buitenspel staat het nog lang niet. Daar doet zelfs een VAR niks aan. Geen publiek dus aan de zijlijn de komende weken. Alsof je een begrafenis bijwoont zonder overledene. Het wachten is op de begrafenis van deze sluipmoordenaar die gewetenloos toe blijft slaan. Het bepaald zelfs de nieuwe president van de VS. De tactiek en het  technisch vernuft wat wij daar tegenover moeten zetten is dat wij alle posities op anderhalve meter houden met hier en daar een mondkapje. Het is vaker gezegd, maar net als trainer zijnde, is het een herhaling van zetten. Een herhaling van zetten die er hopelijk voor zorgen dat er geen verlenging nodig is. Dat wij weer twee tot drie euro mogen neertellen als entree. Een euro voor lootjes waarmee je kennis kunt maken met de smaken van de plaatselijke slager. En nog een paar eurootjes meer achterlaten in de kantine om op winst te proosten en het verlies te verdrinken. Om zo de penningmeester van en de club zelf een voortbestaan te geven. Je moet er toch niet aan denken dat sportparken er nog desolater bij komen te liggen dan tijdens momenten van de komende weken. Met andere woorden: het einde van een club. De enige manier waarop corona terug mag keren als die echte goaltjesdief met het neusje voor de goal waar elke ploeg wat aan heeft. Van Roodeschool tot aan Maastricht en van Zandvoort tot aan Vasse. 

Later.

PM
Hoofdredacteur FC12 Media & Entertainment, Amateurvoetbalgroundhopper

Geef een antwoord