Gramsbergen en DESZ in evenwicht

Samenvatting en reacties Hoogeveen zaterdag – SVN’69
4 oktober 2020
Samenvatting en reacties Emmen – Hoogeveen
4 oktober 2020

Gramsbergen en DESZ in evenwicht

Voetbal kan soms een raar spelletje zijn en dat hebben we zaterdag kunnen zien. Niet alleen de entourage rondom de wedstrijd was anders, ook het verloop van de wedstrijd was zeker verrassend. 

Gramsbergen had er alles aan gedaan om in de eerste plaats de maatregelen te handhaven en na te leven en in de tweede plaats de helaas de niet aanwezige supporters volledig op de hoogte te houden van her verloop van de wedstrijd. Via bewegende beelden, twitter, de fotograaf en voetbaluitslagen.nl werd iedereen zaterdag geïnformeerd en nu dus het wedstrijdverslag dat ook niet mag ontbreken. Daarbij hadden de mensen die hiervoor bij de club verantwoordelijk zijn het voorrecht om bij de wedstrijd aanwezig te zijn. Het enigste wat er zaterdag dus aan ontbrak was de derde helft, maar daar werd naar horen zeggen ook creatief mee omgegaan. Een dikke pluim dus voor het bestuur van S.V. Gramsbergen over de invulling rondom de wedstrijd. Wie het daar niet mee eens is (of was) zal zich wel niet aan de afspraken en regels hebben gehouden want die waren vooraf heel duidelijk. 

1e helft 

Dan de wedstrijd die Gramsbergen 2 punten koste, want dat was de conclusie na de wedstrijd bij de teleurgestelde spelers van Gramsbergen. DESZ was met het puntje zeker blij, maar ook blij dat een dikke nederlaag bespaard was gebleven. Met dezelfde opstelling als vorige week tegen LTC stond Gramsbergen aan de aftrap aan de wedstrijd tegen DESZ uit Zwartsluis die deze middag onder leiding stond van het jonge scheidsrechters talent Jens Rutgers. Vanaf de aftrap was Gramsbergen de bovenliggende partij en had binnen 12 minuten al zeker drie opgelegde kansen om te scoren. In de 4e minuut wordt Roy Seinen met een steekbal alleen voor de keeper gezet, zijn inzet gaat onder de keeper door, maar een verdediger brengt op de doellijn redding. In de 8e minuut weer Seinen alleen voor de keeper na goed afjagen van het middenveld, maar weer stopt keeper Abma het schot. Gramsbergen blijft volledig de wedstrijd onder controle houden en kan naar harte lust aanvallen. In de 12e minuut de volgende kans, nu is het Elwin van der Veen die na een steekbal van Roy Seinen vanaf de middenlijn vrij kan opstomen richting doel, maar ook nu is weer keeper Abma de winnaar. Dat er een doelpunt moest vallen was duidelijk en dat gebeurde dan ook on de 19e minuut. Een fel jagende en uitstekend spelende Kelvin Jager stond daarvoor aan de basis en bediend Roy Seinen op maat. Roy bekroond nu wel deze mooie aanval met een doelpunt en dat was meer dan verdiend op dat moment in de wedstrijd. DESZ  kwam door het sterk spelend Gramsbergen niet in de wedstrijd wat resulteerde in slordigheden in de passing en geen duidelijk strijdplan. In de 25e minuut was DESZ voor het eerst gevaarlijk, maar het bij schot richting het Gramsberger doel verdween de bal naar de tennisbaan. Gramsbergen kreeg in de 37e minuut de zoveelste kans op een doelpunt, maar ook Elwin van der Veen schoot nu net naast het doel. In de 37e minuut weer een hoofdrol voor de DESZ goalie, na een flitsende aanval van Gramsbergen komt hij net te laat uitlopen waardoor Wouter Schuldink eerder bij de bal is en een voorzet kan afleveren. Tot ieders verbazing was Abma al weer terug en keert de inzet van Roy Seinen. In de 38e minuut moet Abma toch capituleren en is kansloos op de inzet van Jorn Kremer die meer dan terecht de 2-0 op het scorebord noteert. DESZ krijgt in de 40e minuut nog een riante kans op de aansluitingstreffer, maar de kopbal is een prooi voor Jur Kosters. Slecht sporadisch deed DESZ van zich spreken in de eerste helft en had het dan ook al een nulletje of 4 voor Gramsbergen moeten zijn. 

2e helft 

Met Houtman voor van der Veen begint Gramsbergen met nog wat meer druk naar voren aan de 2e helft. Het is eerst even van beide kanten aankijken, maar na een minuut of 10 is het toch weer Gramsbergen dat domineert. Toch blijft een hogere score uit en moet Gramsbergen noodgedwongen (handblessure) Roy Seinen wisselen in de 60e minuut. Zijn vervanger is Melvin Willems die nu de spitspositie inneemt. Ondertussen had DESZ al de aansluitingstreffer kunnen scoren, maar weer is Jur Kosters de sta in de weg. Er gaat veel fout bij DESZ, maar bij de eerste beste goeie aanval is het meteen raak en dat mag Gramsbergen zichzelf aanrekenen. Met een snelle aanval over links en een voorzet op maat is het Frank Kuurman die de aansluitingstreffer binnen schiet (2-1). Het is aan de uitstekende keeper Jur Kosters te danken dat het daarna al niet snel gelijk wordt. Met een paar fantastische reddingen houdt hij daarmee de voorsprong nog vast. Het onvermijdelijke gebeurt toch, na een lange bal komt Thomas Witte in balbezit en verschalkt daarna met zijn inzet de doelman van Gramsbergen. Gramsbergen moet even deze dreun incasseren, maar komt toch weer in de wedstrijd, maar ook Carlo Alfring vindt in de 76 minuut de keeper van DESZ op zijn weg. De ploeg uit Zwartsluis had er ook nog met de gehele buit vandoor kunnen gaan ware het niet dat de kleine teen van Marijn Gaasbeek nog net op de doellijn redding bracht. Blije gezichten bij DESZ en grote teleurstelling bij Gramsbergen en zoals gezegd bovenaan het verslag: Voetbal kan soms een raar spelletje zijn. Gramsbergen kan zichzelf niet veel verwijten, alleen dat er meer ballen ingeschoten hadden moeten worden. Als Gramsbergen het goede spel van de eerste helft weet door te trekken dan kunnen we nog veel verwachten deze competitie. Als we blijven voetballen tenminste. 

Volgende week wacht De Weide (uit) en die deed van zich spreken door in Assen LTC met 4-0 op te rollen. Ook voor de wedstrijd in Hoogeveen zijn er a.s. zaterdag plannen om die weer rechtstreeks in de huiskamers aan te bieden, in de loop van de week daarover meer. 

Tekst: Henk Reins 

PM
Hoofdredacteur FC12 Media & Entertainment, Amateurvoetbalgroundhopper

Geef een antwoord