Eerste competitiezege voor SCD ’83 een feit

Samenvatting en reacties Emmen – Hoogeveen
4 oktober 2020
Westerwolde neemt resultaat mee uit Odoorn
5 oktober 2020

Eerste competitiezege voor SCD ’83 een feit

Na een verliespartij en een gelijkspel is het SCD ’83 gelukt om de eerste overwinning van het nieuwe seizoen in de wacht te slepen. Dit ging niet zonder slag of stoot, maar de mannen van Pim Donker wonnen met 2-3 op bezoek bij OZC in Ommen.

Over de eerste helft is er weinig te vertellen. Beide ploegen waren goed in evenwicht, met een aantal kansjes tot gevolg. Erik Wencker en Tim Dekker hadden enkele kansen, maar de openingstreffer viel pas na de rust.

Vijf minuten diep in de tweede helft kreeg SCD ’83 een strafschop. Met name de technische staf van OZC was het hier allesbehalve mee eens. Tim Dekker wilde, op heuphoogte, een bal koppen maar een verdediger van OZC probeerde een bal weg te werken. Dit lukte, maar daarvoor had hij Tim een flinke trap in zijn gezicht gegeven. Niet expres, wel een strafschop.

Wie anders dan Martijn Ballast nam de strafschop. Een oud kunstje: 0-1. Niet veel later was het opnieuw Martijn Ballast. Hij veroverde de bal op het middenveld en haalde. De trekker maar eens over. En hoe! Via de paal belandde de bal in het OZC-doel. Enkele minuten later was het good-old Rick-Jan de Groot die de aansluitingstreffer maakte na een goed uitgespeelde aanval.

Waar SCD ’83 dan nog wel eens in paniek raakt en slordig gaat voetballen, was dit nu niet het geval. De mannen bleven hun eigen spel spelen, dit resulteerde in de schitterende 1-3 van Ivar Mijnheer. Hij veroverde de bal op het middenveld en na een knappe slalom en afstandsschot mocht de OZC-doelman Mark Bennemeer opnieuw vissen. Veel vreugde, want met nog een kwartier te spelen leek dit een beslissing te zijn.

De Ommernaren leken de 2-3 te maken, nadat een OZC-aanvaller Stefan Schoemaker doelman Robert Withaar had omspeeld. Gelukkig was daar Ramon Hulleman die de bal van de lijn redde. Tien minuten voor tijd gebeurde het échter toch, hoe weten we nog steeds niet. Een vrije trap van Lars Dunnewind werd vanaf links het SCD ’83-strafschopgebied ingebracht. Via-via-via stuiterde de bal in het doel.

(Stan Timmerman)

PM
Hoofdredacteur FC12 Media & Entertainment, Amateurvoetbalgroundhopper

Geef een antwoord