ZZVV laat twee punten achter in Ommen

Vrouwen Pesse morst punten in Bruchterveld
7 oktober 2020
“Scheidsrechters moeten consequenter en strenger optreden”
7 oktober 2020

ZZVV laat twee punten achter in Ommen

ZZVV is er niet in geslaagd de inhaalwedstrijd tegen OZC winnend af te sluiten. Het boog tot twee keer toe een achterstand om in een voorsprong maar gaf in de slotfase toch weer twee punten weg. Na negentig regenachtige maar qua voetbal heerlijke minuten werd de eindstand van 5-5 bereikt.

Al na drie minuten werd de score geopend op het kunstgrasveld in Ommen. Doelman Jelle Verburg wachtte te lang met het verwerken van een terugspeelbal en aanvaller Niel Koggel kreeg het doelpunt zo goed als cadeau. Lang bleef ZZVV niet in de teleurstelling hangen en binnen tien minuten kreeg het drie aardige kansen. Max Vlasveld schoot een bal in het zijnet en bij corners waren de kopballen van Joël Huiskes en opnieuw Vlasveld net niet goed genoeg om de stand gelijk te trekken.

Na een kwartier was de stand wel weer in evenwicht toen een doorgeschoten bal werd opgepikt door Janou van Veen. De snelle aanvaller hield zijn tegenstander van zich af en zag zijn inzet in de korte hoek binnen vallen. Uiteindelijk zou de rust gehaald worden met een gelijke stand, maar wel met 2-2. Na een half uur mocht ZZVV een strafschop nemen na een overtreding op Wouter Marinus, net als zaterdag tegen BSVV bleef Huiskes uiterst koel en liet hij doelman Mark Bennemeer kansloos. De treffer van Rik Jan de Groot zorgde voor de gelijke ruststand. De ervaren spits was bij een corner het scherpst en kopte van dichtbij raak.

Aan het tweede bedrijf begon ZZVV prima en in de persoon van Van Veen was het ook gevaarlijk maar toch kwam de ploeg, net als in de eerste helft, vroeg op achterstand. Na zes minuten spelen viel de bal goed voor de voeten van De Groot die zijn tweede van de avond maakte. Terwijl het tempo van de wedstrijd onverminderd hoog was, leek ZZVV er na de tegentreffer zelfs nog een schepje bovenop te doen. De eerste kans van Van Veen leverde nog niks op maar amper twee minuten na de 3-2 stond het weer gelijk toen Huiskes met een prima bal Bram Otten vond en de spits de bal achter Bennemeer schoof.

De gelijkmaker was voor ZZVV geen reden om gas terug te nemen. Al snel kreeg het weer een strafschop nadat wederom Marinus werd gevloerd in de zestien, de middenvelder ging dit keer zelf achter de bal staan en maakte zijn tweede van de competitie met een uitstekende trap. Daarna volgden de minuten voor invaller Paul Bos die net als een andere invaller, Nick Vredenborg, zich goed liet zien. Een minuutje na zijn entree was hij al dichtbij een treffer en even later was het zelfs raak. Een wat warrige situatie waarbij een bal terug leek te worden gekopt werd het beste ingeschat door de aanvaller die Bennemeer te snel af was en de bal over de doelman tegen de touwen kopte.

Met de wedstrijden van het vorige seizoen in het achterhoofd zat er nog niemand bij ZZVV met een rustig gevoel op de bank en de thuisploeg begon in het laatste kwartier natuurlijk steeds meer risico te nemen. Vijf minuten voor tijd viel toch weer de aansluitingstreffer toen na een vrije bal de bal niet werd weggewerkt uit de zestien en de jonge Levi Mugabe voor 4-5 zorgde. Toch had ZZVV de punten mee naar Zuidwolde moeten nemen. In de persoon van invaller Marco Kikkert kreeg het een enorme kans op de 4-6 maar een uiterste verdedigende poging van OZC voorkwam de genadeklap. Daardoor ging het in de blessuretijd toch mis. Het grote manco in deze wedstrijd, standaardsituaties, was daarvoor de aanleiding. Een corner van OZC viel een minuut of twee na het verstrijken van de officiële speeltijd wederom op het hoofd van De Groot die met zijn derde treffer van de wedstrijd voor de eindstand tekende.

PM
Hoofdredacteur FC12 Media & Entertainment, Amateurvoetbalgroundhopper

Geef een antwoord