Gramsbergen dirigeert de wedstrijd tegen De Weide

Sc Angelslo verliest thuis van SCN
12 oktober 2020
Samenvatting: D’Olde Veste – Drachtster Boys
12 oktober 2020

Gramsbergen dirigeert de wedstrijd tegen De Weide

Het was zaterdag genieten als je Gramsberger supporter was. De paar aanwezige toeschouwers en de kijkers in de huiskamers werden bij vlagen getrakteerd op sprankelend voetbal aan Gramsberger zijde. Vanaf de aftrap liet Gramsbergen zien waarvoor het naar Hoogeveen was afgereisd.  

Voor rust 

Na 1 minuut en 45 seconden lag de bal al bij De Weide in het netje. Op de voorzet van Wouter Schuldink werd niet goed ingegrepen en via een been van een verdediger van De Weide verdween de bal in het doel voor de 0-1. Gramsbergen kon daarna naar hartenlust aanvallen en liet de fraaiste combinaties zien, maar nog even zonder een volgend doelpunt. In de 11 minuut strand een lange solo van Elwin van der Veen in schoonheid. In de 17e minuut weer een schitterende aanval nadat de bal bij een aanval van De Weide is onderschept (en dat kwam veelvuldig voor). De voorzet van Schuldink en het schot van Jorn Kremer is nu ook een prooi voor de keeper die ook in de 19e minuut Roy Seinen van het scoren afhoud. In de 27e minuut kan Gramsbergen wel juichen, het is Kelvin Jager die vanaf het eigen strafschopgebied met een fantastische pass Elwin van der Veen in de diepte stuurt. Met een aanname die ooit Bergkamp deed en een snoeiharde knal staat Gramsbergen al op een 2-0 voorsprong. Deed de Weide dan niet van zich spreken wat je eigenlijk na het goede resultaat van vorige week zou verwachten? Eigenlijk niet veel, het was rommelig en veelvuldig balverlies. Trainer Smid liet ook duidelijk merken niet tevreden te zijn over het vertoonde spel van zijn ploeg. Toch deed de Weide nog even van zich spreken voor de rust, na de zoveelste lange bal was de verdediging van Gramsbergen even niet bij de les. De meelopende Nick Muysson werd in stelling gebracht en zag zijn schot via de lat in het doel verdwijnen voor de 1-2. Dit was gezien het spel van Gramsbergen in de eerste helft niet nodig geweest en het gaf De weide weer wat moed om in de tweede helft de geringe achterstand alsnog te repareren.  

Na rust 

De Weide dringt inderdaad wat meer aan na rust en het is maar goed dat keeper Jur Kosters een paar keer kan laten dat hij eerste keus is. Na een minuut of tien is het toch weer Gramsbergen die de wedstrijd naar zich toe trek. Op het middenveld wordt bijna elke slag gewonnen waardoor er toch weer veel kansen voor de spitsen komen. Na een fraaie steekbal van Kelvin Jager die samen met Nick Leferink deze middag de hoofdrollen opeiste is het de vrij voor de keeper staande van der Veen die mist. Ook Carlo Alfring strand daarna op de Hoogeveense keeper waarna zowaar in de tegenaanval zomaar de gelijkmaker had kunnen vallen. In de 60e minuut was het weer genieten met de mooiste aanval in de wedstrijd. Weer staat Jager aan de basis: Het is Elwin van der Veen die voorzet en Jorn Kremer die binnen tikt en Gramsbergen op een verdiende 3-1 voorsprong schiet. Hoe mooi wil je het hebben. In de 71e minuut had ook de 4-1 op het scorebord kunnen staan. Het is de sluwe van der Veen die de keeper ver voor het doel ziet staan. De trap vanaf de middenlijn verdwijnt helaas via de handen van de keeper over het doel. Scoren had ook gekund in de 73e minuut, maar Roy Seinen wilde denk ik de doelpunten bewaren voor volgende week tegen koploper FC Meppel. Maar niet getreurd, de 4-1 kwam toch. Het is Marijn Gaasbeek die hoog boven de grabbelende keeper uitspringt en de bal in het doel kopt. Dit blijkt zoals onze archivaris gisteravond berichte het eerste doelpunt van Marijn in een wedstrijd die door een vrouwelijke scheidsrechter gefloten is. En die scheidsrechter Sarah Anna Brinkkemper floot deze middag een perfecte wedstijd, niets op af te dingen. 

Verdiend gewonnen 

De wedstrijd die vooraf gezien werd als toch een redelijk zware kluif kende een verdiende winnaar. Gramsbergen liet goed combinatievoetbal zien, gaf niet veel weg en is met een heel sterk spelend middenveld moeilijk af te stoppen. Volgende week speelt Gramsbergen (als we nog spelen) thuis tegen FC Meppel en zal dan weer vol aan de bak moeten. 

Tekst: Henk Reins (sv Gramsbergen(

PM
Hoofdredacteur FC12 Media & Entertainment, Amateurvoetbalgroundhopper

Geef een antwoord