Mariënberg schiet weer eens de Bok in Hengelo!

Samenvatting en reacties Nieuwleusen – Hoogeveen zaterdag
12 oktober 2020
Bertjan Smit in gesprek met: Johan Sikkes
12 oktober 2020

Mariënberg schiet weer eens de Bok in Hengelo!

Vrogger, in eerdere jaren, kwam je nog eens goedgemutst thuis vanuut Hengelo na een mooie zaterdagmiddag met 2 x 3 kwartier aardig voetbal. Met redelijk wat van die Twentse Bokbieren achter de spreekwoordelijke kiezen + efkes drie punten meegesmokkeld uut de Metaalstad bij uitstek. Dat waren nog eens tijden, wat ik oe brom! Zat je ’s avonds nog aan het Twentse gerstenat omdat de heren bij Juliana’32 nooit te beroerd waren om je wat proviand voor het weekend mee te geven. Waarvan Akte! Nu passeerden wij alleen het proeflokaal van de Twentse bierbrouwers.

Op de heenweg nog vol goede moed, op de terugweg discussieerden Wolter en uw razende reporter er volmondig op los….Want wat als…en wat als nu dit en wat als wij een andere scheids hadden gehad en wat als wij niet na rust die 3 100% kansen hadden gemist toen het nog maar 4-0 stond…??

Ondertussen het proeflokaal gemist, wilde er nog ff wat bieren scoren….. Maar het was net die wedstrijd Wilhelminaschool – Mariënberg, waren er zo dichtbij….en dan missen we nog die kansen voor open doel. Zit ik hier met een Bockbier van het eiland Texel. Ook geen sinecure hoor….. As is verbrandde turf zei mijn Opa altied en verliezers hebben altijd excuses…. Winnaars daarentegen een plan en Tante Ali in de bestuurskamer. Het blef een mooi mens, de gastvrouw van onze gastheren van afgelopen zaterdag. Ali mocht eerst thuus blijven maar werd te elfder uren toch nog opgetrommeld. Met andere woorden, slappe koffie in de rust en geen verse cake. Dan maar zo’n kokosmakroon met van dat eetbare papier net zoals tante Dinie dat altied had. Tja, toch maar even over de wedstrijd hebben.

Het zat Mariënberg niet mee. Een half dozijn spelers in de lappenmand, de complete voorhoede keek geblesseerd toe vanaf de zijkant. Dan wordt het moeilijk kersen eten…. Maar toch, het had gekund, hoe gek het ook klinkt, zelfs na die schijnbare onoverbrugbare achterstand (4-0) in de rust. Als die bal van Roy Doek en Niek Noeverman gewoon tussen de palen was beland, had het 4-2 gestaan en dan had ik het nog moeten zien…. Er zijn gekkere dingen gebeurd in het Hengelose….. Maar zover kwam het niet. Mariënberg kreeg van de School een lesje in effectiviteit.

In de eerste helft mochten wij ons nog beklagen over het fluiten van Ik, Jan Kremer, zonder C overigens. Die man is ons de laatste jaren niet gunstig gezind. Ik vertel je echt geen onzin. Ok, je kunt een penalty geven maar waar moet je in hemelsnaam je arm laten, die kun je niet even bij de paal parkeren….Zelfs met een VAR in Zeist kom je niet uit..Een strafschop derhalve, 1-0 na amper 9 minuten voetballen. De 2-0 viel ook te simpel….zachtjes uitgedrukt. Waar iedereen een vrije trap verwachtte voor Mariënberg, Ryan kreeg een zwiepert en kuste drie meter verderop pas het kletsnatte gras maar de overtreding niet veel later werd wel bestraft. Het leverde Mariënberg uit de onterechte vrije trap de 3-0 achterstand op.
Vlak voor rust werd het ook nog eens 4-0 en leek het duel reeds gespeeld te zijn. Maar wat als….Het blijft een repeterend verhaal. Wij misten 2, 3 opgelegde kansen om het weer spannend te maken. Wilhelminaschool ontsnapte en liet even later zien hoe het wel moest.

Kinderlijk eenvoudig liep het uit naar 6-0. In de slotfase maakten wij nog twee doelpunten. Leuk voor het verhaal maar alleen belangrijk voor de statistiekeraars onder ons. Neuh, Mariënberg kreeg nu het geitje in plaats van een mooie bok te schieten. Wilhelminaschool was uiteindelijk de verdiende winnaar. Punt, komma. Uitroepteken. Jammer. Tis niet anders. Volgende week wacht thuis DES. Nieuwe ronde, nieuwe kansen. Wij trekken nog een mooi biertje op, wij zijn er nog lange niet! (AD)

PM
Hoofdredacteur FC12 Media & Entertainment, Amateurvoetbalgroundhopper

Geef een antwoord