Old Stars HZVV bestaan vijf jaar

FC12 Magazine 2020 #2 verschijnt eind november!
13 november 2020
Sportclubs bedenken alternatieven voor het ontbreken van jeugdcompetities
20 november 2020

Old Stars HZVV bestaan vijf jaar

Lia Steenbergen (rechts) is het eerste vrouwelijke lid van HZVV Old Stars. Jan Bisschop (links) is met zijn 86 jaar het oudste lid. (foto: Frans van Dorst)

HZVV Old Stars is sinds augustus 2015 een officiële afdeling van HZVV. De voetballende zestigplussers zijn met acht deelnemers begonnen en de nieuwste afdeling van HZVV is inmiddels uitgegroeid tot een enthousiaste groep van 25 personen. De HZVV Old Stars bestaan dit jaar vijf jaar en vormen in het jubileumjaar nog steeds een bloeiende tak van de Hoogeveense voetbalclub. Het eerste vrouwelijke lid kon begroet worden en het oudste lid vierde onlangs zijn 86ste verjaardag.  

Zoals voor iedereen, is het ook voor de Old Stars van HZVV een vreemde tijd. In het voorjaar moesten de pioniers van het walking football in Drenthe door de eerste coronagolf plotseling stoppen met de trainingen op woensdagmorgen. Dat was begrijpelijk, maar voor de leden een enorme teleurstelling. Voor sommigen viel daarbij veel weg. Naast de trainingen namelijk ook het vrijwilligerswerk bij HZVV en de bezoekjes aan de thuiswedstrijden van het eerste elftal. Eenzaamheid lag voor een aantal op de loer. In die periode hebben de leden door mailverkeer en telefoongesprekken wel contact met elkaar gehouden. Na de eerste golf mochten de zestigplussers weer de wei in en leek het leven weer een beetje de normale kant op te gaan. De Old Stars kregen er zelfs nieuwe leden bij waaronder ook de eerste vrouw. Daarnaast vierde het oudste lid, Jan Bisschop zijn 86ste verjaardag. Er is de hele zomer doorgetraind, maar sinds enkele weken ligt het walking football in Hoogeveen helemaal stil.

De Zorgzaak
Sinds de oprichting van de afdeling Old Stars bij HZVV is De Zorgzaak Hoogeveen de hoofdsponsor. De Zorgzaak is bereid gevonden ook voor de nieuwe leden de kleding te sponsoren. Daarnaast stelt De Zorgzaak voor alle leden een korte broek beschikbaar, zodat alle spelers in de zomer allemaal in dezelfde korte broek lopen. Dit geeft duidelijk aan dat de hoofdsponsor ook in deze bijzondere tijd vertrouwen heeft in het belang van Old Stars walking football en naast de vaste sponsoring hiervan ook de kleding blijft sponsoren.

Oudste lid
Vrijwel alle leden van de Old Stars zijn ouder dan zestig, maar Jan Bisschop spant de kroon met zijn 86 jaar. Hij is al zes jaar actief als wandelvoetballer. In het voorjaar brak hij zijn been, maar dat kwam niet door voetbal. Daardoor was hij enkele maanden uit de roulatie, maar inmiddels is hij weer helemaal hersteld. ,,Voordat ik bij de Old Stars begon had ik nog nooit een bal aangeraakt,” zegt Bisschop. Hij begon dus eigenlijk vanaf nul en na zes jaar geniet hij er nog steeds elke week met volle teugen van. ,,Ik doe leuk mee en ik vind dat ik beter ben geworden, want ik kan de bal steeds beter bij me houden. Ik hoef ook geen uitblinker te zijn. Ik zou wel graag meer willen scoren. Ik ben blij dat ik dit op zo’n hoge leeftijd nog kan doen. Naast beweging is gezelligheid ook belangrijk en dat is er zeker. Ik ben de oudste voetballer van HZVV en waarschijnlijk ook van Drenthe. Ik ben trots op mijn lichaam en ik heb nergens meer last van. Ik slik een tablet en verder niet.”

Eerste vrouwelijke lid
De Old Stars HZVV kenden ondanks de moeilijke tijden door corona een primeur. Met ingang van dit seizoen sloot het eerste vrouwelijke lid zich bij de Hoogeveense afdeling van walking football aan. Lia Steenbergen heeft de primeur en het bevalt haar tot nu toe prima. ,,Ik speel badminton en ik doe aan bellicon, maar dat lag door corona stil. Ik kon dus niet meer sporten, maar mijn echtgenoot begon weer met voetballen. Ik dacht: waarom hij wel en ik niet? Ik heb een training meegedaan en ik vond het zo leuk, dat ik ben gebleven. Ik vind het heerlijk, sporten in de buitenlucht. Ik keek vroeger vaak naar voetbal, maar omdat er teveel overtredingen werden gemaakt, ging de lol eraf. Ik had lang weinig met voetbal, maar nu doe ik het zelf met veel plezier en ik ben zelfs een keer met Egbert meegeweest naar De Kuip.”  

Tekst: Reinier de Boer

PM
Hoofdredacteur FC12 Media & Entertainment, Amateurvoetbalgroundhopper

Geef een antwoord