Engbers, Bijlsma en Gerding langer bij hoofdklasser Hoogeveen

FC Klazienaveen zoekt trainer voor Vrouwen 1
14 december 2020
Zestal spelers langer bij hoofdklasser Hoogeveen
18 december 2020

Engbers, Bijlsma en Gerding langer bij hoofdklasser Hoogeveen

Foto: Gerjo Stegeman

Het voetballen mag dan al geruime tijd stilliggen, de technische commissie van Hoogeveen heeft de blik wel volop op de toekomst. De voetballoze periode wordt dan ook gebruikt om afspraken te maken voor het nieuwe seizoen. Dat heeft er toe geleid dat de eerste drie spelers hebben aangegeven langer te blijven. Het betreffen Dami Gerding, Emil Bijlsma en Kjelt Engbers. Daarnaast maakt Stefan Pattipeilohy als volwaardige selectielid de overstap vanuit de JO19.

“Normaal beginnen we iets later met de gesprekken, maar omdat er voorlopig toch niet gevoetbald wordt, hebben we dit naar voren geschoven. Het scheelt natuurlijk ook dat we ons niet druk hoeven te maken over de contracten van de trainers van zowel de zaterdag als de zondag. Die lopen allemaal nog een seizoen door”, vertelt Danny van der Sleen namens de technische commissie.
Kjelt Engbers is inmiddels twee jaar actief voor de blauwwitten. Hij doorliep de jeugdopleiding van FC Emmen en maakte in januari 2019 de overstap naar de hoofdklasser. Daar speelde hij zich meteen in de basis.
Ook Emil Bijlsma heeft een verleden bij FC Emmen. Hij maakte vorig seizoen de overstap. In eerste instantie werd hij geplaagd door blessures, maar dit seizoen werd hem dit bespaard en bewees hij zijn waarde voor de ploeg. Bijlsma heeft wel aangegeven plannen te hebben voor een wereldreis zodra dat weer kan. In dat geval zal trainer Nico Haak het dan wel een tijdje zonder de middenvelder moeten doen.
De 20-jarige Dami Gerding sloot deze zomer aan bij de Hoogeveners. Gerding gold jarenlang als een groot talent bij FC Emmen en PEC Zwolle, maar zag zijn loopbaan in verval raken. Hij investeerde in zichzelf en maakte tijdens de voorbereiding een prima indruk. Aan het eind van de voorbereiding raakte hij echter geblesseerd. Het gevoel aan beide kanten is echter goed en heeft dus geleid tot een langer verblijf.

PM
Hoofdredacteur FC12 Media & Entertainment, Amateurvoetbalgroundhopper

Geef een antwoord