Marco de Jonge terug bij Vitesse’63 VR1

Vrijdag voetbalquiz voor goede doel
31 januari 2021
Alex Zomer langer bij HZVV
31 januari 2021

Marco de Jonge terug bij Vitesse’63 VR1

Bert Laan blijft trainer Vitesse’63 VR2

Marco de Jonge keert volgend seizoen terug als trainer van Vitesse’63 VR1. De oefenmeester uit Nieuweroord komt over van HZVV VR1. In 2018 ruilde hij Koekange juist in voor het hoofdtrainerschap bij de Hoogeveners. Drie jaar later neemt hij het stokje over van Frens Waninge. De Jonge tekent voor twee seizoenen en heeft in Linda Nijmeijer een assistent-trainer die de vrouwenafdeling van Vitesse’63 door en door kent.

‘Ik heb na mijn vertrek altijd contact gehouden met wat mensen bij Vitesse’63, waaronder leidster Gea. Toen ik de vacature voorbij zag komen, stuurde ik haar een berichtje. Puur uit interesse om te vragen waarom Frens ermee stopt. Van het een komt het ander, Gea vroeg of het niet iets voor mij was om terug te keren. We zijn in gesprek gegaan en het voelde eigenlijk alsof ik nooit weg was geweest’, vertelt De Jonge over hoe zijn komst tot stand is gekomen.

‘Er stroomt een aantal jonge talenten door en de ambitie is om op termijn mee te doen in het linkerrijtje van de eerste klasse. Door het enthousiasme tijdens het gesprek raakte ik ook enthousiast. Daarnaast is Vitesse’63 een club die uitstekend bij mij past. Dat heb ik wel ervaren in mijn eerste periode hier. Aardige mensen, korte lijnen en altijd gezelligheid op het sportpark.’

Ook uit het kamp van Vitesse’63 VR2 komt goed nieuws, want het contract met trainer Bert Laan wordt met een seizoen verlengd. Laan kwam in 2019 naar Koekange.

Vitesse’63 is zeer content met deze ontwikkelingen binnen de vereniging. We wensen Marco, Linda en Bert veel plezier en succes!

PM
Hoofdredacteur FC12 Media & Entertainment, Amateurvoetbalgroundhopper

Geef een antwoord