Siebe Schets van Goes naar Excelsior ’31

HHC Hardenberg verlengt contract VR1 trainer Nangila van Eyck
7 februari 2021
Stan Nijhuis komt volgend jaar naar SVZW
7 februari 2021

Siebe Schets van Goes naar Excelsior ’31

Siebe Schets maakt de overstap naar Excelsior '31 (Foto: Excelsior '31)

Siebe Schets maakt na dit seizoen de overstap van GOES naar Excelsior’31. De 23-jarige aanvaller tekent in Rijssen een contract voor één seizoen.

De wieg van Siebe Schets stond in Zeeland. Hij begon met voetballen bij SV Walcheren in zijn geboorteplaats Vlissingen. Vervolgens maakte hij de overstap naar de jeugd van JVOZ, waar hij zoveel indruk maakte dat hij gescout werd door Feyenoord. Schets maakte op 13-jarige leeftijd de overstap naar Rotterdam. Na twee seizoenen gespeeld te hebben op Varkenoord, keerde Schets terug naar JVOZ. Na een seizoen op Zeeuwse bodem maakte Schets in 2013 de overstap naar de jeugdopleiding van FC Twente. 

In de winterstop van het seizoen 2017/2018 werd hij door FC Twente verhuurd aan Go Ahead Eagles. In Deventer scoorde Schets aan de lopende band in het beloftenteam. Onder trainer Jan van Staa maakte Schets zijn basisdebuut in het profvoetbal tegen RKC Waalwijk, waarin hij al na 20 minuten tot scoren kwam. 

Na zijn verhuurperiode maakt de aanvaller de overstap van Jong FC Twente naar FC Dordrecht. In het seizoen 2018/2019 speelde hij 18 wedstrijden voor de Schapenkoppen in de Keuken Kampioen Divisie. In het seizoen 2019/2020 sloot Siebe Schets aan bij Tweede Divisionist Kozakken Boys. Afgelopen zomer keerde hij terug in Zeeland bij Derde Divisionist GOES. In de eerste twee duels van dit seizoen was hij trefzeker voor GOES, tegen DVS’33 en Staphorst.

Komende zomer maakt Siebe Schets de overstap naar Excelsior’31. “Een bewuste keuze”, zegt Schets. “Sinds kort woon ik in Denekamp en ik heb een baan gevonden in Hengelo. Mede doordat mijn vriendin uit Enschede komt en ik veel vrienden heb hier in de buurt, was de keuze om terug te gaan naar het oosten niet zo moeilijk. Ik wil nog steeds op een zo hoog mogelijk niveau voetballen en ik ben blij dat ik die kans krijg bij Excelsior’31 in de Derde Divisie.” 

Harry Beltman van de Technische Commissie van Excelsior’31 is blij met de komst van Siebe Schets. “We waren op zoek naar een aanvaller, die ook op de flanken uit de voeten kan. Met Siebe hebben we een speler aan de selectie toegevoegd die een goede opleiding heeft gehad, ervaring heeft in het profvoetbal, sterk aan de bal is, scorend vermogen heeft en op alle posities voorin uit de voeten kan.”

Siebe Schets komt bij Excelsior’31 een aantal oude bekenden tegen vanuit zijn tijd bij FC Twente en Go Ahead Eagles, zoals Desney Bruinink, Givan Werkhoven, Sander Thomas en Vincent Schmidt. “Ik heb veel positieve verhalen gehoord over de club en het complex ziet er fantastisch uit. Excelsior’31 speelt aanvallend en verzorgd voetbal, dat spelletje ligt mij wel en ik hoop dan ook van waarde te kunnen zijn voor het team met doelpunten en assists.”

De Technische Commissie wenst Siebe Schets veel succes en plezier bij Excelsior’31.

Bron Excelsior ’31

PM
Hoofdredacteur FC12 Media & Entertainment, Amateurvoetbalgroundhopper

Geef een antwoord