Marco de Grip stopt als Hoofd Jeugdopleiding Hoogeveen

Viertal spelers verlengt bij SC Genemuiden
8 februari 2021
Noah ten Brinke ziet nog voldoende uitdaging bij HZVV
10 februari 2021

Marco de Grip stopt als Hoofd Jeugdopleiding Hoogeveen

Marco de Grip stopt bij vv Hoogeveen (foto: Gerjo Stegeman)

Marco de Grip zal aan het eind van dit seizoen stoppen als Hoofd Jeugdopleiding bij Hoogeveen. De 53-jarige Meppeler is bezig aan zijn tweede seizoen bij de hoofdklasser waar hij als speler ook twee periodes actief was. Onder leiding van De Grip is er een verdere kwaliteitsslag gemaakt wat onlangs leidde tot een lokale KNVB certificering.

“De combinatie met mijn werk en mijn andere passies buiten het voetbal werd steeds lastiger”, licht De Grip zijn besluit toe. “Daar komt bij dat we met de jeugdafdeling een nieuwe fase ingaan. We hebben prachtige stappen gemaakt en onze doelstellingen gerealiseerd. Er is rust in de club. Het gaat er nu om dat de ingezette koers bewaakt wordt en in de praktijk consequent wordt uitgevoerd. Zelf heb ik mij de vraag gesteld of ik hier een rol in wil en kan spelen of dat ik een nieuwe uitdaging zoek. De keuze is uiteindelijk op dat laatste gevallen. Neemt niet weg dat ik mij tot het einde van het seizoen met volle overgave blijf inzetten voor de club.”

Nieuwe uitdaging

Waar die nieuwe uitdaging ligt, is nog niet duidelijk. “Zoals ik al aangaf heb ik ook passies buiten het voetbal. Ik sluit een vervolg elders als Hoofd Jeugdopleiding zeker niet uit, maar ook een stap als hoofdtrainer niet. Bij dat laatste heb je toch wat meer vastigheid en regelmaat qua trainingsavonden”, aldus de voormalig spits, die eerder succesvol werkzaam was als trainer van het tweede elftal van ‘d Olde Veste’54.

Begrip Voorzitter Carlo van der Weij begrijpt de keuze van De Grip. “Hij heeft er goed over nagedacht en het is voor ons natuurlijk goed dat we tijdig kunnen anticiperen op zijn vertrek. De komende weken zullen we dat dan ook doen. We zijn Marco dankbaar voor het vele werk dat hij heeft verricht samen met de andere betrokken binnen de jeugdafdeling. In korte tijd is er enorm veel gerealiseerd. Iets waar we enorm trots op kunnen zijn. Er ligt een uitstekend fundament waar we op verder kunnen bouwen.”

Bron: vv Hoogeveen

PM
Hoofdredacteur FC12 Media & Entertainment, Amateurvoetbalgroundhopper

Geef een antwoord