SVBO zet in op meisjesvoetbal

FC Ter Apel’96 is op zoek naar een trainer/leider voor het eerste team JO19
2 maart 2021
SV Nieuwleusen zoekt jeugdtrainer
4 maart 2021

SVBO zet in op meisjesvoetbal

SVBO wil het meisjesvoetbal binnen de club en in de regio een boost geven. Volgens de club zijn er te weinig meisjes die voetballen. Bovendien vindt de club dat zij een volwaardig voetbalaanbod moet leveren in Barger-Oosterveld en omstreken. Daar hoort meisjes- en vrouwenvoetbal ook bij.

Alle meisjes zijn welkom, maar we zijn specifiek op zoek naar meisjes in de leeftijdscategorie 6 tot en met 16. Als we in de gemeente Emmen kijken, zien we bij BDE wel enkele meisjesteams, maar bij deandere clubs slechts sporadisch. Wij willen proberen om van onderaf aan meisjesteams binnen de club te krijgen. Zo kan er, net als bij de jongens, van jong tot oud gevoetbald worden door leden van het vrouwelijk geslacht. Ook meiden en vrouwen vanaf 16 jaar mogen zich aanmelden. Zij zullen dan aansluiten bij het vrouwenteam.

De insteek is om na de actie met in ieder geval één meisjesteam in de leeftijdsklasse 6 tot 8 te kunnen starten. Mocht er genoeg animo zijn voor een team in een andere leeftijdsklasse, zal ook daar een meisjesteam worden ingeschreven. Mocht dat niet lukken, zullen ze gezamenlijk in een
jongensteam gaan spelen. Op die manier blijven de vriendinnen toch bij elkaar.

Binnenkort kunnen de meisjes die zich aangemeld hebben elke woensdag trainen bij de club. De kinderen die nog op de basisschool zitten, kunnen trainen van 15.00 tot 16.00 uur op woensdagmiddag. De kinderen van 12 jaar en ouder kunnen trainen van 17.45 uur tot 18.45 uur. In overleg kan er van dag veranderd worden of zelfs een extra training worden toegevoegd.

De trainingen starten op 17 maart. Op zaterdag 3 april zal er een vriendinnendag worden georganiseerd met allerlei leuke (voetbal)activiteiten. Hier kunnen meisjes die het leuk lijkt om gaan voetballen ook hun vriendinnetjes meenemen om te kijken of ze het ook een leuke sport vinden.

Randvoorwaardelijk hebben we alles prima voor elkaar. Materialen zijn nooit een probleem. We beschikken over drie velden, waarvan twee prachtige kunstgrasvelden. Het bestuur en de jeugd- en activiteitencommissie staan achter het plan, evenals de vrijwilligers. Er hebben zich al spontaan vrouwen vanuit het vrouwenteam en enkele mannelijke leden met trainerservaring beschikbaar
gesteld. Daar zal het niet aan liggen. Nu de speelsters nog…

Interesse? Kijk snel op: https://www.vvsvbo.nl/svbo-zet-in-op-meisjesvoetbal
Bron: SVBO

PM
Hoofdredacteur FC12 Media & Entertainment, Amateurvoetbalgroundhopper

Geef een antwoord