Met komst Jermain Baicadila heeft HZVV selectie rond

Vespignani en Rijke komen KHC versterken
23 maart 2021
HHC Hardenberg mag zich weer Regionale Jeugdopleiding noemen
27 maart 2021

Met komst Jermain Baicadila heeft HZVV selectie rond

Jermaine Baicadila verkast van Alcides naar HZVV (Foto: Sietse de Boer)

Met het vastleggen van Jermain Baicadila heeft zaterdaghoofdklasser HZVV de selectie voor het nieuwe seizoen rond. De snelle en gemakkelijk scorende aanvaller komt over van zondaghoofdklasser Alcides uit Meppel.

Baicadila (24) is de vierde nieuweling van buitenaf. Eerder werden al Walter Dias Nsazi (Excelsior’31), doelman Rodney Rosink (KHC Kampen) en Justin Lambers (HHC) aangetrokken. Vanuit de eigen jeugd worden doelman Maiko Zwiep, Guus Sijtsma en Maurice Tinholt aan de selectie toegevoegd.

Baicadila is een welkome versterking voor de club. De speler doorliep zijn jeugdopleiding bij FC Meppel en maakte daarna furore in het shirt van stadgenoot Alcides. Het leverde hem in 2019 een transfer naar SC Genemuiden op, maar in de tapijtstad kon de aanvaller – hoewel hij voldoende speeltijd kreeg – niet echt zijn draai vinden. Daardoor keerde hij vorig jaar terug bij Alcides, waar hij dit seizoen vanwege de coronastop slechts vijf competitiewedstrijden in actie kwam.

Nu wacht de volgende uitdaging, deels ingegeven door het verlangen om weer op zaterdag te gaan voetballen. ‘Ik zie HZVV als een mooie uitdaging en heb er heel veel zin in’, zegt Baicadila, vooruitlopend op komend seizoen. Met doelpunten en assists hoopt hij van waarde te kunnen zijn voor het elftal. ‘Ik had direct een goed gevoel bij de club.’

Zoals bekend keren doelman Hidde Streutker (SC Genemuiden), Yoran Popovic (West Virginia University Mountaineers), Reza Hosseini (Go Ahead Kampen) en Romano Djababoe (LTC) na de zomer niet terug op sportpark Bentinckspark.

Fabian Stevens en Luke Millar gaan na een gesprek met de technische commissie op zoek naar een nieuw voetbalavontuur. Stevens heeft er drie seizoenen in het rood-wit opzitten, waarin hij als aanvallende middenvelder regelmatig zijn stempel op wedstrijden heeft gedrukt. Hij neemt de tijd om zich te oriënteren en verwacht komende maand meer duidelijkheid te kunnen verschaffen over zijn toekomst.

Datzelfde geldt voor Millar, die eveneens in 2018 neerstreek bij HZVV. Voor hem is er concrete belangstelling en hij verwacht in april zijn nieuwe club bekend te kunnen maken. Beide spelers kijken terug op een mooie tijd bij HZVV, met als hoogtepunt uiteraard het kampioenschap in 2019 waardoor de club binnen een jaar terugkeerde in de hoofdklasse.

Dat zij niet langer in de plannen voorkomen, heeft te maken met het feit dat HZVV de komende jaren nadrukkelijk wil investeren in de eigen talenten. ‘En dat betekent dat je moet doorselecteren’, zegt bestuurslid technische zaken Frank Strijker. ‘Onze jeugdopleiding heeft de afgelopen jaren grote stappen gemaakt en daar plukken we nu de vruchten van.’

PM
Hoofdredacteur FC12 Media & Entertainment, Amateurvoetbalgroundhopper

Geef een antwoord