HHC Hardenberg mag zich weer Regionale Jeugdopleiding noemen

Met komst Jermain Baicadila heeft HZVV selectie rond
23 maart 2021
Rolder Boys Onder 23 zoekt trainer
27 maart 2021

HHC Hardenberg mag zich weer Regionale Jeugdopleiding noemen

(Foto: HHC Hardenberg)

Voetbalvereniging HHC Hardenberg is er opnieuw in geslaagd om het certificaat Regionale Jeugdopleiding (RJO) te behalen bij de Koninklijke Nederlandse Voetbalbond (KNVB). De Hardenbergers mochten zich al vanaf mei 2016 zo noemen, maar na een nieuwe toetsing van de bond krijgt de club opnieuw de titel.

Door de KNVB is gekeken naar de theoretische en praktische kant van de opleiding. De voetbalbond heeft gesproken met verschillende personen binnen de vereniging. Onder leiding van technisch manager Gert Heerkes is er een jeugdvoetbal-beleidsplan opgesteld. Daarin staat dat HHC Hardenberg een onderscheidende vereniging wil zijn in Hardenberg en omstreken en daarmee een aantrekkelijke club zijn en blijven voor zowel prestatief als recreatief ingestelde voetballers.

“HHC stelt zich als doel de jeugd, vanuit een sportieve invalshoek, naar volwassenheid te begeleiden”, stelt Heerkes. “We willen een kweekvijver zijn voor talent. De laatste jaren hebben we vorderingen gemaakt. Zo spelen de teams op een goed niveau en werken we met trainers van kwaliteit. Ook werken we nadrukkelijk samen met een fysiotherapeut, hebben we gps en data geïntegreerd in de opleiding en hebben we een bewegingswetenschapper binnen de club.”

Als Regionale Jeugdopleiding zal HHC Hardenberg een schakel zijn tussen de amateurclubs uit de regio en de opleiding van de clubs die uitkomen in het betaalde voetbal, zoals bijvoorbeeld FC Twente, PEC Zwolle, Go Ahead Eagles, FC Emmen en Heracles Almelo. Recent zijn 14 talenten van HHC uitgenodigd voor stages bij profclubs, de eerste transfers voor het komende seizoen zijn al een feit. “We gaan ook inzetten op het verstevigen van onze band met amateurverenigingen uit de regio”, zegt Heerkes. Met het nieuwe Onder 23-elftal probeert de club een brug te slaan tussen de opleiding en het eerste elftal. “Maar dat is een kwestie van tijd. We hebben keihard gewerkt met iedereen binnen de club om Regionale Jeugdopleiding te worden, nu zetten we ons in op continuering van de ingezette weg en gaan we nog verder bouwen aan onze opleiding.”

Voorzitter Bert Beun van HHC Hardenberg is trots. “Het is mooi dat de keuze om verder te professionaliseren rondom opleiden door het aanstellen van Gert zijn vruchten afwerpt”, zegt Beun. “Samen met vele anderen is het opnieuw verkrijgen van de titel Regionale Jeugdopleiding een mooie stap op weg naar meer. Dat kunnen we bereiken door de vele professionals en vrijwilligers die binnen onze vereniging werken, maar natuurlijk ook alle sponsoren die de club ondersteunen.”

Bron: HHC Hardenberg

PM
Hoofdredacteur FC12 Media & Entertainment, Amateurvoetbalgroundhopper

Geef een antwoord