Marco van der Heide zet bij ACV punt achter veldvoetbal

Vv de Weide Vr1 zoekt trainer
16 april 2021
Hoogeveen TV: Interview Julian Mol
18 april 2021

Marco van der Heide zet bij ACV punt achter veldvoetbal

ACV verlengt met acht selectiespelers. (foto: Bennie de Boer)

Marco van der Heide gaat ACV aan het einde van dit seizoen verlaten. Hij zet zelfs helemaal een punt achter het veldvoetbal. “Het was een lastige keuze ,” zegt de 32-jarige aanvaller, maar hij heeft die weloverwogen gemaakt. “Onze zoon is elf maanden en ik heb het druk met werk. Voetballen bij ACV betekent drie avonden per week trainen en kost, zeker bij uitwedstrijden, de hele zaterdag. Dat alles bij elkaar laat te weinig ruimte over voor het sociale leven. Ik heb het wel enorm naar mijn zin bij ACV en ik zal de club en mijn ploeggenoten missen, maar ik krijg er veel voor terug.”

Marco van der Heide mag dan stoppen met veldvoetbal, maar hij blijft zeker sporten. “Als ik op het veld door was gegaan, zou dat bij ACV zijn geweest, want ik heb er een geweldige tijd gehad. Ik ga straks meer tennissen en zoek een leuke zaalvoetbalclub, misschien iets met vrienden.”

Marco van der Heide is nu nog bezig aan zijn vierde seizoen bij ACV, met dien verstande dat de laatste twee voortijdig werden afgebroken. Hij sluit de periode in Assen af met het respectabele aantal van 38 doelpunten in officiële wedstrijden. Het doelpunt dat hij dit seizoen tegen Hoek maakte, was de enige treffer van ACV in de Derde Divisie. Er werden echter maar vier wedstrijden afgewerkt.

Marco van der Heide begon zijn voetballeven bij Drachtster Boys en speelde daarna voor SC Heerenveen, Flevo Boys, SC Cambuur, opnieuw Drachtster Boys en Oranje Nassau Groningen. Nu sluit hij af bij ACV, dat hem dankt voor zijn mooie bijdrage aan de resultaten en ook zijn positieve houding waardeert. De club wenst Marco van der Heide alle goeds, zowel sportief als privé.

PM
Hoofdredacteur FC12 Media & Entertainment, Amateurvoetbalgroundhopper

Geef een antwoord