Tim Siekman zet punt achter voetbalcarrière

Hoogeveen TV – interview Jordy Balsala
24 april 2021
Martijn Heerkes nieuwe voorzitter vv Dalen
24 april 2021

Tim Siekman zet punt achter voetbalcarrière

Tim Siekman stopt met voetballen. (Foto: HHC Hardenberg)

Verdediger Tim Siekman stopt na het huidige seizoen met voetballen. De 30-jarige speler uit Emmen speelde vier seizoenen bij tweededivisionist HHC Hardenberg, maar het grootste deel van zijn loopbaan bij FC Emmen.

De Drenth doorliep de jeugdopleiding van FC Emmen en debuteerde bij het eerste elftal in het seizoen 2007. Vervolgens vertrok hij voor drie seizoenen naar HHC Hardenberg, om in 2013 weer een transfer te maken naar de Emmenaren. Medio 2019 volgde een overstap naar het Belgische Lommel SK, om vervolgens zijn carrière af te sluiten bij HHC Hardenberg.

Voor Siekman zelf is het een logisch moment om te stoppen, hij zegt: “Ik heb natuurlijk een behoorlijke tijd gevoetbald en daar gaat veel energie inzitten. Nu is een periode aangebroken dat ik graag tijd wil vrijmaken om andere dingen te doen, bijvoorbeeld in de weekenden. Voetbal voelde het laatste jaar, mede door de pandemie, te veel als een verplichting. Maar ik heb bij HHC Hardenberg en natuurlijk bij FC Emmen een mooie tijd gehad. Ik ga de supporters en de sfeer van bijvoorbeeld de wedstrijden erg missen.”

“Het is jammer dat Tim vertrekt, maar uiteraard begrijpen en respecteren we zijn keuze volledig”, zegt technisch manager Gert Heerkes. “Tim heeft vooral in zijn eerste drie seizoen bij HHC Hardenberg veel betekend voor de club, waar hij als centrale verdediger een belangrijke steunpilaar in het elftal was. Helaas is door de pandemie zijn voetballoopbaan niet afgesloten met een mooi seizoen. Toch willen we Tim bedanken voor het terugkeren in het oranje-zwarte shirt en wensen wij hem alle goeds.”

PM
Hoofdredacteur FC12 Media & Entertainment, Amateurvoetbalgroundhopper

Geef een antwoord