Geen SJO VAKO-SV Tynaarlo in het komende voetbalseizoen

Mark van de Starren benoemd tot lid van verdiensten HZVV
26 mei 2021
FC Assen JO19-1 zoekt keeper
26 mei 2021

Geen SJO VAKO-SV Tynaarlo in het komende voetbalseizoen

Het VAKO bestuur had zich een andere invulling voorgesteld van de online informatieavond op 25 mei. Insteek was geinteresseerden te informeren over de totstandkoming van  een Samenwerkende Jeugd Organisatie (SJO) tussen VAKO en SV Tynaarlo met ingang van het komende voetbalseizoen dat in september van start gaat. De informatieavond was de laatste stap richting besluitvorming van de commissie die veel werk had verricht in de voorbereiding. 

Echter in de loop van de middag werd duidelijk dat in Tynaarlo, waar een bijzondere ledenvergadering over de SJO zou worden gehouden, deze op het laatste moment is afgeblazen in verband met een interne discussie over het gevolgde proces. 

Daarmee is de SJO in ieder geval voor komend voetbalseizoen van de baan, de deadline is 1 juni om dit aan te melden bij de KNVB en intern bij SVT blijkt dus geen overeenstemming hieromtrent. 

De informatiesessie bij VAKO ging wel door en werd door zo’n vijftien aanwezigen bezocht. Na de uiteenzetting van bovenstaande door voorzitter Stef Drenth werd nut en noodzaak omtrent samenwerking door de aanwezigen beaamd en de gang van zaken in Tynaarlo betreurd. Ook enkele aanwezige ouders van JO13 en JO15 gaven aan met veel plezier terug te kijken op de samenwerking tussen VAKO en SVT van afgelopen jaar, ook al was dat door Corona minimaal.  

Het VAKO bestuur gaf aan alle ervaringen en gedachten mee te nemen en gaat zich over de consequenties mbt de samenwerking tussen VAKO en SVT beraden. Daarna zal het bestuur op korte termijn met meer informatie komen, mede gezien teamindelingen en bezetting van trainers en leiders.

PM
Hoofdredacteur FC12 Media & Entertainment, Amateurvoetbalgroundhopper

Geef een antwoord