Jeroen Dekker zoekt de zoete herinnering van voetbalkamp

Jeffrey Keen van DZOH naar vv HOC
3 juni 2021
Selectie Rohda Raalte 1 voor seizoen 2021/2022 compleet
4 juni 2021

Jeroen Dekker zoekt de zoete herinnering van voetbalkamp

‘Voetbaldier’ Jeroen Dekker: ‘Het moet zó mooi worden dat kinderen over tien, twintig jaar nog zeggen: die voetbalkampen waren echt zó gaaf!’ (Foto: Gerrie van der Hogen)

Trainer en eigenaar voetbalschool hoopt op wauw-ervaring

Zijn ogen dwalen even weg bij de zoete herinnering: ‘Vroeger vond ik voetbalkamp het allermooiste wat er bestond. We gingen met Wolvega als D-tjes altijd op voetbalkamp, een heel weekend lang naar Appelscha, een heel weekend lang voetballen en plezier maken. Ook zwemmen, tentje slapen. Dat heb ik nooit vergeten, dat vond ik zo fantastisch, daar keek je naar uit en nu heb je dat bijna niet meer’. En dáár wil Jeroen Dekker, voetbalman pur sang, verandering in aanbrengen. Hij was net twee, drie jaar met zijn voetbalkamp op weg toen hij werd gedwarsboomd door corona. Vorig jaar dus geen voetbalkamp, dit jaar in de herkansing, andermaal op camping Krolsbergen in Paasloo, op vrijdag 25, zaterdag 26 en zondag 27 juni.

‘Ik bedacht: dat moeten we hier in de regio hebben. Ik kende Remco Krolsbergen van de gelijknamige camping, dus de plek was voordehand liggend. We hebben nu al dertig, 35 aanmeldingen, gaat hartstikke goed. Deelnemers variëren in leeftijd van vijf, zes jaar tot en met zestien. Het kamp is met overnachting, al kunnen kinderen er ook voor kiezen niet te blijven slapen’.

‘We hebben twee grote legertenten, jongens en meiden slapen apart. Ook de trainers slapen in aparte tenten. We hebben ervaren en gediplomeerde jongens- en meidentrainers, daarnaast een aantal extra vrouwen mee voor begeleiding, eten, drinken, verzorging en natuurlijk voor een extra oog’.

Klimbos
‘Op camping Krolsbergen hebben we alles. We slapen in het bos, hebben daar onze eigen ruimte. We hebben een doorsteek naar het nabije Klimbos, daar zijn ook de gras-voetbalveldjes. Met diegenen die mogen gaan we mee het Klimbos in -de meeste kinderen durven wel. Er is daar ook een voetgolf door het bos heen, er is een grote pannakooi, voetvolleyveldjes en een zwembad op de camping zelf. De laatste keer dat we het hier hielden, twee jaar geleden, was het iets van 35 graden, alsof je in Frankrijk bent met 40-50 kinderen, dat is gewoon super-supergaaf’.

Geen maximum
‘Er is in principe geen maximum aan het aantal deelnemers; in de twee legertenten kunnen zeker 70-80 kinderen aan. Ik wil ook in die tenten de 1,5 meter aanhouden met de kinderen. Als iemand verkouden of ziek is, brengen we die naar huis, geven we het geld weer terug. Daarin denken we volop mee. Méér kinderen levert ook geen problemen op met de trainers, want op dit moment heb ik bijna twee trainers per groep. Het kan met één trainer maar ik heb het dubbel bezet omdat ik wil dat alles gewoon goed gaat. Kinderen vinden het fantastisch. We hebben kinderen die al vaker zijn geweest en kinderen die voor de eerste keer komen. Wat mooi is dat ouders op de camping zelf kunnen verblijven, hebben die ook een beetje vakantie. Normaalgesproken komen de kinderen uit een cirkel van Heerenveen en Hoogeveen en alles daartussen, alles in een straal van 50-60 kilometer zeg maar’.

Wauw-ervaring
‘Het doel? In principe is het gewoon de wauw-ervaring van de kinderen dat die een fantastisch weekend hebben. Natuurlijk doen wij heel veel op techniek en trainen; wij willen ze daarin beter maken, maar het is voor hen gewoon een hele gave ervaring om die weekenden mee te maken. Zoals ik het vroeger heb beleefd, wil ik eigenlijk dat ook aan hen meegeven, zodat ze over tien, twintig jaar nog zeggen: die voetbalkampen waren echt zó gaaf! Plezier staat zeker voorop, maar ze krijgen daarnaast hele goede trainingen. ’s Avonds doen we spellen zoals levend Stratego. We hebben drie, vier trainers die de sportopleiding doen, die leraar zijn en trainersdiploma’s hebben. Wij zouden zo’n kamp ook kunnen houden voor gewone groepen kinderen, dus zonder of met veel minder voetbal. Daar twijfel ik nog een beetje aan om te gaan doen’.

Vaste tenten
Jeroen Dekker droomt wat richting toekomst: ‘Ik hoop dat we het voetbalkamp over drie, vier jaar meerdere keren kunnen aanbieden in de zomer. Ik wil daar graag vaste tenten neerzetten voor zes of acht weken. Kijken of ik dat ieder weekend kan houden. Elk weekend mooie sportkampen, voor voetbal of hockey, noem maar op. Kom maar op met twee, drie hockeyteams, dat lijkt mij het mooiste’.

‘Zo’n weekend is echt zwaar voor leiders en trainers’, weet hij als geen ander. ‘Je doet bijna geen oog dicht en je geeft heel veel energie in zo’n weekend. Je wilt het de kinderen hartstikke naar de zin maken. Daar doe je alles voor’.

Tekst: George Huisman

PM
Hoofdredacteur FC12 Media & Entertainment, Amateurvoetbalgroundhopper

Geef een antwoord