Willemsoord stopt per direct met zondagvoetbal

VV Hoogeveen zet in op brede ontwikkeling van de jeugd
7 juni 2021
Ismael Ucan keert terug bij Hoogeveen
8 juni 2021

Willemsoord stopt per direct met zondagvoetbal

„Willemsoord stopt per direct met zondagvoetbal. Met ingang van komend seizoen voetballen we alleen nog op zaterdag.” Dat zegt clubman Marcel Kuiper. Het besluit werd vrijdagavond genomen tijdens een bijzondere algemene ledenvergadering van de groenhemden. Kuiper: „Er waren nog wel een paar diehards die door wilden op zondag, maar uiteindelijk was het besluit toch unaniem. We stoppen op zondag.” De laatste jaren werd het steeds lastiger om het zondagvoetbal in de benen te houden. „We moesten er meer en meer aan trekken. Als we nu niet stoppen, dan hadden we dat volgend jaar moeten doen. Er waren nu voor het eerste team op zondag nog 15 spelers. Niet al te veel.” Er was op dit moment alleen nog een eerste elftal actief op zondag. „Daarvan gaan tien spelers naar Willemsoord 2 of 3 op zaterdag. We bieden ook geen recreatiefs voetbal meer aan op zondag. Wel blijven we 7 tegen 7 voetballen op vrijdagavond.” Marcel Kuiper merkt steeds meer dat mensen, ook in Willemsoord, liever een andere invulling geven aan de zondag dan voetbal. „Op termijn denk ik dat de KNVB naar weekendvoetbal toe gaat. Dan moet je in een weekend een competitiewedstrijd spelen, en mag je onderling overleggen op welke dag je dat doet. Dat lijkt me straks echt de toekomst. Voor de gezondheid van onze club is het sowieso beter om de definitieve stap naar zaterdag te maken. Vanaf komend seizoen is dus álles op zaterdag.” Willemsoord is sinds de oprichting in 1929 een zondagclub geweest. „Dat is dus ruim 90 jaar”, aldus Kuiper. 

PM
Hoofdredacteur FC12 Media & Entertainment, Amateurvoetbalgroundhopper

Geef een antwoord