Selectie VAKO klaar voor zaterdagvoetbal

Walking Football bij vv Sleen
21 juni 2021
SVBO zoekt teams voor 7×7 toernooi
21 juni 2021

Selectie VAKO klaar voor zaterdagvoetbal

VAKO maakt zich op voor het zaterdagvoetbal . (Foto: VAKO)

Voor het eerst in de clubhistorie van VAKO is er komend voetbalseizoen geen voetbal op zondag meer, maar er zijn meer ontwikkelingen “dan alleen dat”. Een overzicht van de ontwikkelingen bij de teams, spelers die komen en soms helaas ook gaan. 

Met het sluiten van de overschrijvingstermijn kan het vizier bij Zondag 1 op het nieuwe seizoen gericht worden. Heel veel mutaties kent de selectie niet, al zijn er wel een aantal spelers die we niet meer terugzien in het roodgele VAKO-tenue. De sluitposten Tijn Varwijk (studeert in de stad en gaat daar voetballen) en Cas van der Wijst (blessure) zien we jammer genoeg niet meer terug bij het vlaggenschip. Van der Wijst blijft gelukkig wel behouden op een lager niveau binnen de vereniging. Achterin ook geen Patrick Zwiggelaar meer. Knieproblemen zorgen ervoor dat prestatievoetbal niet meer mogelijk is. Zwiggelaar gaat komend seizoen een positie terug: hij gaat keepen in Zaterdag 2. Het VAKO-avontuur blijft voor Roy van der Plas en Martin Mojet beperkt tot één helaas zeer gemankeerd seizoen. Van der Plas kiest na een verhuizing voor het zwartwit van Woltersum en de rappe Mojet verhuist richting Utrecht.

Helaas geen Zondag 2 meer komend seizoen. De reden: simpelweg te weinig spelers. De hoop is om in ieder geval in 2022/23 weer een team te formeren op een hoger reserveniveau. Binnen Zo2 kan er komend seizoen dan ook niet meer worden genoten van het sterke centrale duo Bessem/Stelling. Bessem verkast naar Helpman, Stelling gaat de kleuren verdedigen van Heerenveen. Niet van de prof-tak (mocht hij willen), maar wel van de amateurs. Verder hangt collega-verdediger Daan Buursma helaas zijn schoenen aan de wilgen. De overige spelers blijven gelukkig behouden voor de club en zijn in verschillende teams te bewonderen.

Zaterdag 2 blijft dus ook komend seizoen Zaterdag 2. Zonder goalie Kevin Auwema; hij maakt een transfer naar de Zeijer-gelen. Als vervanger is Patrick Zwiggelaar aangetrokken, die dus verder gaat als goalie. Bij Zaterdag 3 verder weinig nieuws te melden. Alleen sterkhouder Jordy Schuur verlaat Za3. Hij sluit aan bij het nieuwe Zaterdag 5.

Nieuw op zaterdag komend seizoen is Zaterdag 4. Zij maken de overstap als Zondag 3. Een mooie keuze, waarmee alle seniorenteams dus spelen op zaterdag. Als versterkingen zijn Tijs Berends en Harco Dijkstra van Zo2 gehaald. Echt nieuw is Zaterdag 5. Met kartrekkers (en leiders) Cas van der Wijst (komt over van Zo1), Stan Alink (komt over van Za2) én Damian Auwema die terugkeert op de VAKO-velden. De laatste staat hierin niet alleen want ook Bastiaan Beerens, Bas Jan Raven, Nino Alink en Ron Koops trekken weer het VAKO-tenue aan. Verder komt Peter van Rein over van Zo2. Overigens kan Zaterdag 5 best nog wat spelers gebruiken!

Het Coronajaar kwam één team in ieder geval precies goed uit: Vrouwen 1. Alle zwangere en inmiddels bevallen dames hebben immers een jaar kunnen revalideren en keren na de zomer weer fit terug. Extra mooi is dan ook dat Floor (dochter van Kim), Tessa (dochter van Adrianne), Yenthe (dochter van Janicke) en Lieke (dochter van Mariëlle) hun moeders op het voetbalveld kunnen komen bewonderen! Positief is ook de terugkeer van Lyn Dallinga en de komst van handbalster Kim Tolner.

Bron: VAKO

PM
Hoofdredacteur FC12 Media & Entertainment, Amateurvoetbalgroundhopper

Geef een antwoord