Kinderen leren omgaan met regels en leidinggeven

Feyenoord Soccer Camp v.v. EHS’85
21 juni 2021
HODO zoekt assistent trainer voor vrouwen 1
22 juni 2021

Kinderen leren omgaan met regels en leidinggeven

Monique Bruins (buurtcoachgebied Emmen Oost), Edgar Voortman (docent HZOD) en Lisanne Coelingh (Schoolmaatschappelijk Werk) (Foto: Theo Hein)

Leren leidinggeven en omgaan met regels. Dat thema staat woensdagmiddag 30 juni a.s. in sporthal Angelslo centraal tijdens een bijeenkomst voor kinderen van 8 tot en met 12 jaar van de basisscholen uit Emmen Oost.

Het is een initiatief van Actief Emmen in samenwerking met Schoolmaatschappelijk Werk en de scheidsrechtersvereniging Hondsrug Zuid Oost Drenthe (HZOD). Tijdens een interactief programma zal het thema leiderschap en omgaan met regels spelenderwijs bij de kinderen onder de aandacht worden gebracht.  

Edgar Voortman, docent van de HZOD is enthousiast over dit unieke project in Nederland. “De kinderen krijgen de kans om te ontdekken hoe om te gaan met regels en krijgen vaardigheden aangereikt om leiding te geven.”

Buurtcoach Monique Bruins reageert ook enthousiast. “Wij kunnen met dit project iets aanbieden waar kinderen in de toekomst profijt van kunnen hebben. Sommige kinderen hebben het van nature al in zich om een leider te zijn, maar er zijn ook kinderen die juist bescheiden zijn. Ze trekken zich terug als ze zelf de leiding moeten nemen.”  

Lisanne Coelingh van Schoolmaatschappelijk werk verwacht dat er veel belangstelling is. “Helaas kunnen er maximaal 30 kinderen aan deelnemen om iedereen voldoende aandacht te kunnen geven.”

Na het theoretisch gedeelte gaan de kinderen op 30 juni in sporthal Angelslo beurtelings voetballenen wedstrijden fluiten. Vanaf 13.00 uur is er inloop en om 13.30 uur start het programma en is om ca. 15.30 uur afgelopen.

PM
Hoofdredacteur FC12 Media & Entertainment, Amateurvoetbalgroundhopper

Geef een antwoord