Flip Vellinga keert terug bij HZVV 2

SC Rouveen start met voorbereiding op nieuwe seizoen
23 juni 2021
Niels van ’t Hoog nieuwe trainer Hoogeveen zaterdag
26 juni 2021

Flip Vellinga keert terug bij HZVV 2

Flip Vellinga krijgt een dubbele rol bij HZVV (Foto: HZVV)

In 2009 leidde hij HZVV 2 als trainer naar de reserve hoofdklasse. Nu keert Flip Vellinga in een andere rol terug bij de beloften van de Hoogeveense club. Hij gaat zijn tc-werkzaamheden komend seizoen combineren met de rol van technisch teammanager.

Met de aanstelling van de oud-trainer heeft HZVV een signaal afgegeven dat het reserveteam een belangrijke rol vervult in de toekomstplannen en ambities van de club. Vellinga heeft in zijn lange en succesvolle trainingscarrière het imago opgebouwd van een ‘peoplemanager’, die in het overwegend jonge elftal als belangrijke schakel kan fungeren tussen coach en spelers. Daarnaast zal hij trainer Nexhat Berisa op wedstrijddagen assisteren op de bank.

Nadat hij zijn trainerscarrière, die glans kreeg door veel kampioenschappen en promoties, in 2018 had beëindigd, trad Vellinga toe tot de technische commissie van HZVV. Hij vindt dat hij zijn verantwoordelijkheid moet nemen na het wegvallen van spelers en stafleden bij het tweede elftal. ‘Het coronajaar is van invloed geweest op de beleving van veel sporters. Dat zie je ook bij ons terug. We kunnen er niet omheen draaien dat we er weleens beter hebben voorgestaan qua invulling bij het team. De toekomst ziet er echter goed uit, vanuit de jeugd komen talentvolle jongens door. Dit wordt een overgangsjaar. Dan is het belangrijk dat je de rust bewaart, de jongens helpt in hun ontwikkeling en de juiste voorwaarden creëert.’ 

PM
Hoofdredacteur FC12 Media & Entertainment, Amateurvoetbalgroundhopper

Geef een antwoord