Niels van ’t Hoog nieuwe trainer Hoogeveen zaterdag

Flip Vellinga keert terug bij HZVV 2
23 juni 2021
Nieuwe spelers Willemsoord stellen zich voor
26 juni 2021

Niels van ’t Hoog nieuwe trainer Hoogeveen zaterdag

Niels van 't Hoog wordt de nieuwe trainer van vv Hoogeveen zaterdag. (Foto: Gerjo Stegeman)

Hoogeveen is erin geslaagd een nieuwe hoofdtrainer aan te trekken voor de zaterdagselectie. Niels van ’t Hoog zal komend seizoen Edward Sabandar opvolgen bij de derdeklasser. De 37-jarige inwoner van het Overijsselse Wierden was tot dit seizoen vier seizoenen trainer van derdeklasser Mariënberg.

Als speler was van ’t Hoog vier jaar actief in het eerste elftal van PH Almelo, totdat een slepende blessure roet in het eten gooide. Van ’t Hoog besloot zich vanaf dat momenet zich te gaan focussen op het trainersvak. De docent Lichamelijke Opvoeding aan scholengemeenschap De Waerdenborch in Holten begon bij de jeugdafdeling van PH waar hij diverse juniorenteams van zijn oefenstof voorzag.
Voordat hij vertrok naar Quick’20 in Oldenzaal was hij ook nog een jaar assistent-trainer bij het eerste elftal van PH wat destijds uitkwam in de 2e klasse. Vervolgens trainde van ’t Hoog twee jaar lang de Oldenzaalse A-junioren die onder zijn leiding promoveerde naar de landelijke 2e divisie. Hierna zwaaide hij de scepter bij het tweede elftal van zondag derde divisionist Quick’20. 

Mariënberg

De nieuwe trainer was de laatste vier seizoenen actief bij vierdeklasser Mariënberg. “Dat was mijn eerste job als hoofdtrainer. Het is een super fijne vereniging en de klik was er vanaf het begin. Voor mij was het dan ook een ideale start. De club wilde ook wel verder, maar ik was toe aan iets nieuws. Ik ben dan ook erg blij met de kans die Hoogeveen mijn biedt. Voor mij voelt het dan ook als een stap omhoog, zeker als ik alleen al kijk naar de faciliteiten en bijvoorbeeld de aandacht via Hoogeveen TV.”

Niet lang geaarzeld

Toen de Wierdenaar de vacature voorbij zag komen, heeft hij niet lang geaarzeld. “Ik kende de club niet persoonlijk en heb er helaas nooit tegen mogen voetballen. Ik ben me dan ook wat gaan verdiepen en heb wat navraag gedaan. Ik ontdekte toen al snel dat het allemaal heel positief was en ook de clubgeschiedenis sprak mij enorm aan. Dan ga je solliciteren en is het hopen dat je wordt uitgenodigd voor een gesprek. Dat kwam er uiteindelijk en er was al snel een klik.”

Qua persoonlijkheid verwacht hij ook wel bij Hoogeveen te passen. “Ik hou van gezelligheid en duidelijkheid. Ik denk dat dit kenmerken zijn die prima passen bij een club als Hoogeveen.”

Foto: Gerjo Stegeman (mag vrij worden gebruikt bij dit artikel).

Hoogeveen TV – interview nieuwe trainer Hoogeveen zaterdag

Hoogeveen is er in geslaagd een nieuwe hoofdtrainer aan te trekken voor de zaterdagselectie. Niels van ’t Hoog zal komend seizoen Edward Sabandar opvolgen bij de derdeklasser. De 37-jarige inwoner van het Overijsselse Wierden was tot dit seizoen vier seizoenen trainer van derdeklasser Mariënberg. Hoogeveen TV sprak uitgebreid met hem over zijn stap naar de ambitieuze zaterdagtak van de blauwwitten.

PM
Hoofdredacteur FC12 Media & Entertainment, Amateurvoetbalgroundhopper

Geef een antwoord