Freddy Quispel en Boy Spijkerman maken selectie van ACV compleet

Vv Dwingeloo zoekt grensrechter
17 juli 2021
Drenthina zoekt scheidsrechters
21 juli 2021

Freddy Quispel en Boy Spijkerman maken selectie van ACV compleet

Ze zijn van deze eeuw, de nieuwe aanwinsten van ACV. Freddy Quispel (20) en Boy Spijkerman (21) hebben allebei 2000 als geboortejaar. Quispel geldt als een echte aanvaller, die een voorkeur heeft voor het centrum. De vleugelposities zijn hem echter ook niet vreemd. Boy Spijkerman kan als linker- of rechterspits uit de voeten, maar ook de positie achter de spitsen (de 10) is een optie.

WKE was de eerste club van Freddy Quispel, maar hij verkaste al  vrij snel naar de vv Emmen. Hij was 12 jaar toen hij bij FC Twente werd opgenomen in D2 en er tot en met C1 bleef spelen. “Daarna stroomde ik uit en ben ik naar FC Emmen gegaan.” Daar doorliep Freddy Quispel alle selecties tot en met het eerste. Drie maal maakte hij in het seizoen 2019-2020 als invaller speelminuten in de eredivisie. Zijn vader Joost maakte overigens ook ooit zijn debuut bij FC Emmen. Zoon Freddy maakte het afgelopen seizoen de overstap naar VFB Oldenburg in de Oberliga, maar dat werd geen succes. “Het was geen gelukkig huwelijk, “ zo omschrijft Freddy Quispel het zelf. Hij maakte het seizoen af bij PEC Zwolle, waar hij nog enkele keren op de bank bij de hoofdmacht zat.

Bij ACV ontmoet hij net als Boy Spijkerman enkele bekenden, die hij meemaakte bij FC Emmen. “Ik heb goede verhalen gehoord over ACV,” zegt hij. Freddy Quispel hoopt een goede bijdrage te leveren aan het streven naar handhaving in de Derde Divisie.

Boy Spijkerman is een Assenaar die als jongetje bij FC Assen begon. Hij voetbalde er in de E’tjes toen FC Groningen hem binnenhaalde. Tot en met onder 14 bleef hij daar spelen, daarna hield het op. ACV werd zijn volgende club. Hij voetbalde er in C1 en B1, maar maakte ook nog voor een jaar de overstap naar Be Quick 1887. FC Emmen klopte vervolgens op de deur en Boy Spijkerman liet die kans niet voorbij gaan. Het bleef bij één seizoen, want de volgende stap werd Jong SC Cambuur. In Leeuwarden was het in het eerste coronajaar 2020 ook voorbij. Het afgelopen seizoen maakte Boy Spijkerman deel uit van FC Emmen onder 21.

Hij ziet uit naar voetballen bij ACV, waar hij op bekend terrein komt. “Ik woon nog in Assen en ACV was een gemakkelijke keuze. Ze spelen in de derde divisie op een goed niveau. Ik ken bij ACV wel wat jongens. Niet alleen Freddy Quispel, maar onder andere ook Steyn Strijker, Mark Jagt en Gijs Jasper.” Boy Spijkerman heeft het betaalde voetbal echter nog niet uit zijn hoofd gezet. “Dat is nog steeds mijn droom.”

PM
Hoofdredacteur FC12 Media & Entertainment, Amateurvoetbalgroundhopper

Geef een antwoord