Selectie Westerwolde start voorbereiding nieuwe seizoen

Hoogeveen TV – interview Jacco Tuinstra
8 augustus 2021
Hoogeveen TV – interview Jamai Kriekjes
12 augustus 2021

Selectie Westerwolde start voorbereiding nieuwe seizoen

Dinsdagavond 3 augustus jl. is de selectie van de v.v. Westerwolde begonnen aan de voorbereiding op het seizoen 2021 / 2022. Onder leiding van trainer Richard Streuding, die zijn contract rond de laatste jaarwisseling met de Vlagtwedder club verlengde, werd op sportpark De Barlage de eerste training afgewerkt. Waar een aantal sterkhouders waarschijnlijk wegens vakantie nog ontbrak, gaven totaal zeventien spelers deze avond acte de précense en zetten zowel op het kunstgras als het gewone gras hun beste beentje voor. Het werd een leuke, pittige eerste training.
Zondag 22 augustus speelt Westerwolde haar eerste oefenwedstrijd en wel in Blijham, waar tegen de plaatselijke tweedeklasser ASVB om 14.00 uur wordt afgetrapt. Alvorens het Vlagtwedder team aan het bekertoernooi begint, wordt er op donderdag 26 augustus (aanvangstijd nog niet bekend) nog geoefend in Onstwedde tegen de Boys en op 29 augustus (14.00 uur) in Nieuwe Pekela tegen vierdeklasser PJC.
Zondag 5 september volgt dan de eerste bekerwedstrijd. In Midwolda zal dan de strijd aangebonden worden met de plaatselijke trots, MOVV. Op zondag 12 en 19 september volgen er dan twee thuiswedstrijden tegen respectievelijk Muntendam en THOS uit Beerta. Beide wedstrijden beginnen eveneens om 14.00 uur. Opmerkelijk is het dat Westerwolde sinds jaren weer eens twee thuiswedstrijden speelt in het bekertoernooi, waarmee het aantal te spelen thuiswedstrijden tijdens de reguliere competitie wordt gecompenseerd. Want Westerwolde speelt het komend seizoen opnieuw in de derde klasse C en treft daar, anders dan voorgaande jaren, nu twaalf tegenstanders. Dit zijn nagenoeg dezelfde opponenten als het vorige seizoen, met dien verstande dat Raptim en Protos naar een andere klasse zijn verhuisd en dat Bellingwolde daarvoor in de plaats is gekomen. Naast een aantal andere dus weer een mooie derby erbij in deze derde klasse. Zondag 26 september gaat dan de competitie van start. Hoewel de speeldagenkalender bekend is, kan er op dit moment nog geen wedstrijdprogramma voor deze competitie worden gegeven.
Bovenstaande natuurlijk allemaal in de hoop dat er het komend seizoen niet al te veel belemmeringen optreden wat betreft corona. Maar voorlopig ontwikkelt een en ander zich op een goede manier, zodat het er qua spelen van wedstrijden perspectiefvol uitziet.

PM
Hoofdredacteur FC12 Media & Entertainment, Amateurvoetbalgroundhopper

Geef een antwoord