ACV door naar volgende ronde KNVB Beker

Hoogeveen TV – samenvatting Hoogeveen – Pelikaan S
15 augustus 2021
HHC sluit voorbereiding winnend af bij Jubilerend Spakenburg
15 augustus 2021

ACV door naar volgende ronde KNVB Beker

Freddy Quispel bedankt Niels Grevink voor de assist bij de 1-3 (foto: Bennie de Boer - ACV)

Een attractief spelend ACV heeft met een klinkende 1-5 overwinning op HVV Hollandia de tweede kwalificatieronde van het TOTO KNVB Bekertoernooi bereikt. De ploeg van trainer Fred de Boer was de gehele wedstrijd de bovenliggende partij. Al snel na de aftrap werden de eerste kansen gecreëerd.

De eerste mogelijkheid was voor Justin Mulder. Zijn schot in de korte hoek werd door doelman Huub Schuurman tot corner verwerkt. De daarop volgende hoekschop leverde wederom gevaar op. Luka Prljić kopte over. Even later was er een goede mogelijkheid voor Niels Grevink. Zijn schot ging rakelings voorlangs. Ook Freddy Quispel kwam in kansrijke positie maar ook hij had het vizier op dat moment nog niet helemaal op scherp staan. Tegen de verhouding in kwam HVV Hollandia op voorsprong. Heel ACV dacht aan buitenspel maar daar dacht het arbitrale trio anders over. Het eerste schot op doel was dus ook direct succesvol voor de thuisploeg. Sven Deen was de doelpuntenmaker voor de rood-witten, 1-0. ACV zat niet bij de pakken neer en ging op zoek naar de gelijkmaker. Het veldspel was goed en de blauw-zwarten hadden veruit het meeste balbezit. Op slag van rust scoorde ACV de verdiende gelijkmaker. Freddy Quispel schoot de bal op aangeven van Koen Steg hard in de bovenhoek, 1-1. Even later gaf scheidsrechter Henshuijs het rustsignaal.

Tweede helft

ACV kwam bijzonder goed uit de kleedkamer na de pauze. Direct na de aftrap werd er gescoord. Niels Grevink slalomde door de defensie van HVV Hollandia en liet doelman Schuurman kansloos met een bekeken schuiver in de rechterhoek, 1-2. Net als in de eerste helft had ACV ook in het tweede bedrijf een overwicht. De thuisploeg leek vermoeid. Na bijna een uur voetbal een prachtige aanval van de Assenaren. Met een mooie combinatie werd de defensie van de thuisploeg stuk gespeeld, waarna Freddy Quispel op aangeven van Niels Grevink zijn tweede doelpunt scoorde, 1-3.

Na de 1-3 was de wedstrijd gespeeld. HVV Hollandia probeerde nog wel terug te komen in de wedstrijd maar was niet bij machte gevaarlijk te worden. Het was ACV dat de beste mogelijkheden kreeg. Tien minuten voor tijd viel de vierde Asser treffer. De thuisploeg verdedigde ongelukkig uit en scoorde een eigen goal. Sven Deen schoot de bal hard tegen aanvoerder Nick de Wit aan waarna de bal met een boog over doelman Schuurman in het doel viel, 1-4. In de slotminuut werden de aanwezige ACV-supporters ook nog getrakteerd op een vijfde goal. Ezra Schrijver gaf een afgemeten voorzet vanaf rechts die door Mark Jagt prachtig binnen werd gekopt, 1-5. Even later was het eindsignaal te horen en kon er in de kleedkamer van ACV een klein feestje gevierd worden.

Tweede kwalificatieronde

ACV gaat donderdag 19 augustus, samen met de 44 ploegen die al zeker waren van de tweede kwalificatieronde, om 19.00 uur in de kokers voor de loting. Die loting zal live uitgezonden worden op de site www.totoknvbbeker.nl. Er is sprake van een vrije loting; iedereen kan tegen elkaar loten. De wedstrijden in de tweede kwalificatieronde worden gespeeld op 21, 22 en 23 september.

Volgende week

Komende zaterdag start de competitie in de Derde Divisie. De ploeg van trainer Fred de Boer gaat dan op bezoek bij FC Lisse. De wedstrijd op Sportpark Ter Specke begint om 14:30 uur. Meer informatie over het toegangsbeleid volgt in de loop van de week op de ACV website.

Opstellingen

Hollandia: Huub Schuurman, Niek Reus, Nick de Wit ©, Marijn Ploem, Milan Vissie, Sven Deen, Nick Kuin (46. Bekir Kadioglu), Bart Spil, Mark Zwagerman (54. Adnane Beneissa), Boyd Stevens (8. Lotfi Attahiri (67. Omar Nait Aicha)), Jay van Ooijen (54. Joep Rive)

ACV: Ben Wormmeester, Daniël Schans © (74. Jaap van Dijken), Nande Wielink, Luka Prljić, Koen Steg, Justin Mulder, Gijs Jasper, Steyn Strijker (67. Nick Westebring), Boy Spijkerman (67. Toufik Faraouni), Niels Grevink (74. Mark Jagt), Freddy Quispel (80. Ezra Schrijver)

Geel: 37. Lotfi Attahiri, 45. Nick Kuin (HVV Hollandia), 27. Steyn Strijker (ACV)

Scoreverloop: 27. Sven Deen 0-1, 44. Freddy Quispel 1-1, 46. Niels Grevink 1-2, 58. Freddy Quispel 1-3, 78. Nick de Wit 1-4, 89. Mark Jagt 1-5

Toeschouwers: 250

Bron: ACV

PM
Hoofdredacteur FC12 Media & Entertainment, Amateurvoetbalgroundhopper

Geef een antwoord