HHC sluit voorbereiding winnend af bij Jubilerend Spakenburg

ACV door naar volgende ronde KNVB Beker
15 augustus 2021
Excelsior ’31 verliest na strafschoppen bekerkraker van HSC ’21
15 augustus 2021

HHC sluit voorbereiding winnend af bij Jubilerend Spakenburg

Foto: Ron Jonker/Sportfoto-Oost (HHC Hardenberg)

Op de dag dat de Blauwen hun 90e verjaarsfeest vierden acteerde  HHC als sparringpartner in de laatste wedstrijd van de voorbereiding. Speciaal voor deze gelegenheid speelde Spakenburg in retro tenues en werd het Blauw Wit voor 1 keer vervangen voor het blauwgeel uit de jaren “30. Uiteraard vanaf deze plaats de hartelijke felicitaties voor deze mijlpaal. 

Trots werd bij de ingang van de Westmaat de fonkelnieuwe spelersbus gepresenteerd. Een prachtige machine, wij van HHC weten hoe dat voelt en het was goed om te zien dat de OranjeZwarte pracht van TCR luttele meters verderop geparkeerd stond. Goed voorbeeld doet goed volgen zullen we maar zeggen. 

Met een heerlijke temperatuur en afwisselend zon en wolken waren de omstandigheden vooraf perfect voor een mooie pot voetbal. En vanzelfsprekend is het leuk om te zien dat dit Spakenburg een oranjezwart-tintje heeft met de heren Werkman, Amakodo en Junte.

HHC nam het initiatief en drong van quit af aan. In de 8e minuut was het voor het eerst gevaarlijk. Een voorzet van rechts moest door keeper Menno Heus met de knuisten worden verwerkt. Na een overtreding van Koos Werkman werd een  vrije trap toegekend door scheidsrechter Tom Koekoek. Rick Hemmink maakte prachtig  0-1 vanaf randje 16. Onhoudbaar schoot hij de bal in de linkerbovenhoek. 

Spakenburg nam na de goal het stokje over maar toch was het Werkman die ten koste van een corner voorkwam dat een voorzet van Hardijk op het voorhoofd van Oosterwijk belande. We schrijven dan de 20e minuut.  

HHC controleerde eerste half uur van de wedstrijd, maar het was keeper Borgman die een inzet van Spakenburg over de goal moest tikken. De daaropvolgende corner werd door Fatima hard weggekopt. Een blessurebehandeling voor Klok werd aangegrepen om even de dorst te lessen,  het was immers warm op het kunstgras van de Westmaat. 

In de 39e minuut was Spakenburg dicht bij de gelijkmaker. Een voorzet over rechts belandde net buiten het bereik van Borgman. Met de vingertoppen wist hij echter onheil te voorkomen. Even later werkte hij een slimme vrije trap ternauwernood naast de goal. De wind kreeg vat op de bal en dat maakte het een verraderlijk schot. De tweede helft gaf grotendeels hetzelfde beeld  als het eerste bedrijf. Een mooie pass van invaller Kieft bereikte Hardijk maar zijn voorzet ging vlak voorlangs. In de 54e minuut werd spits Floris van der Linden bereikt maar zijn kopbal verdween ruim langszij. Een handige steekbal van Hemmink zette even later  Kaptein 1 op 1 met de ingevallen doelman Ter Wielen, hij maakte beheerst af maar zijn buitenspelpositie voorkwam dat de treffer op het scorebord kwam. Met nog een klein half uur te spelen werd een viertal verse krachten binnen de lijnen gebracht door trainer van Hunenstijn.

Het was Spakenburg dat het initiatief overnam en in de 69e minuut kwam HHC goed weg door adequaat ingrijpen van Ramon  Nijland die van der Linden net te slim af was. Spakenburg rook bloed en was met Wimilio Vink bijna trefzeker.  Nijland had al zijn vaardigheden nodig om het schot te keren. Aanvallend wist HHC daar in deze fase niets tegenover te zetten. Het was aan de matige afwerking van de Blauwen te danken dat men niet de gelijkmaker maakte. 

HHC moest steeds verder terug en zag zich genoodzaakt verdedigen tot hoofdzaak te promoveren. We zouden ook kunnen zeggen: “het was vrouwen en kinderen eerst”. Dat Spakenburg het net niet wist te vinden kan de ploeg alleen zichzelf  aanrekenen.Uiteindelijk weet HHC de 0-1 over de streep te trekken en sluit hiermee de voorbereiding, voor wat het waard is,  winnend af. Volgende week start de competitie en komt Scheveningen op bezoek en wordt het bal om de Jack’s Leaque geopend. Graag tot dan! 

Opstelling HHC Hardenberg: Borgman, Görtz, Klok, Church, Fatima, Kaptein, Kobussen, Bouws, Hardijk, Hemmink en Oosterwijk.

Wissels: Van der Leij, Reinders, Nijland, Kieft, Hellegers, Bolks en Van de Belt.

Opstelling Spakenburg: Heus, Werkman, Brinkman, Van Beek, Van der Linden, Vink, Junte, Van Lopik, Schilder, Koelewijn en Olijve. 

Wissels: ter Wielen, Beekhuis, Zeeman, Terschegget, Heus, Van Zundert, Tol en Dekker.

Bron: HHC Hardenberg

PM
Hoofdredacteur FC12 Media & Entertainment, Amateurvoetbalgroundhopper

Geef een antwoord