Door de ogen van Bertjan Smit: vv CEC – vv Weerdinge

Hoogeveen TV – samenvatting en reacties Hoogeveen – HBS
6 september 2021
Doelpuntenregen in Nieuwe Pekela (PJC-SVBC)
7 september 2021

Door de ogen van Bertjan Smit: vv CEC – vv Weerdinge

Weersomstandigheden die eens een keer voldeden aan hoe een zomer moet zijn, een veld die, in tegenstelling tot s’morgens, redelijk belijnt was, twee ploegen die er voor gingen op hun eigen manier en zie hier een voetbalwedstrijd uit de eerste bekerronde en die voor velen de eerste was sinds een ongekend lang  durende corona-blok. De wedstrijd ging tussen CEC en Weerdinge en eindigde in 2-1. De kop is er af, zoals ik de start al eens eerder benoemd heb.

De vakanties zijn nog bezig en dus is alles nog niet volop in werking. Mijn gebruikelijke wedstrijdformulier moet ik missen, maar de meeste namen zijn voor mij bekend dus neem ik mijn vaste plek op de middenlijn maar in. Rondom mij staan een stuk of 14 jeugdige supporters die al zwaaiend, klappend en schreeuwend hun huidige jeugdidolen probeert aan te moedigen tot krachtige daden. De toekomstige harde kern wordt al gauw op hun wenken bediend. Nadat de eerste mogelijkheid in de buurt van de goal door Willem van Loenen tot niets leidde gaat de eerste de beste kans voor CEC er wel in. Matthijs Kok kopt heel mooi bij de eerste paal binnen. Geheel vrijstaand, dat wel. CEC speelt in en 4-4-1-1 systeem waarbij de buitenste middenvelders Roy Zuidema en Leon Harms bij balbezit als links en rechtsbuiten moeten fungeren. Bij Weerdinge stelde nieuwbakken coach Alex Padding een 4-3-3 op. Weerdinge moet feitelijk weer vanaf 0 beginnen, want vele sterkhouders zijn vertrokken en oudgedienden werden gevraagd om weer terug te komen. Eén van die oudgedienden was Arjan Sloots. Zijn eerste 25 minuten vielen niet tegen. Tegenstander Daniel Berens had het niet erg makkelijk en Sloots legde hem een paar keer in de luren. Achterlijntje halen en terugleggen, maar dan geen afronder vinden. In die 4-3-3 was van Loenen de spits en in tegenstelling tot Kok van CEC heeft hij wel diepgang. Ondersteuning en totstandkoming van een mogelijkheid dan wel kans is nog iets te veel gevraagd. 

Het middenveld van beide ploegen bevat een maatje meer. Bij de thuisclub speelt de zoon van thuislegende Jan Klein, Björn. Die heeft weliswaar net als zijn vader een oog voor het spelletje, maar lichamelijk valt het niet mee. Bij Weerdinge lopen er zelfs twee die het nepdieet van Sonja Bakker gerust eens mogen inkijken: Hicham Amraoui en Mahir Salaah Saalim. Corona-kilo’s zullen het zijn. Ondanks dat kan de thuisclub na zo’n 26 minuten op 2-0 komen. Een aanval over links via Zuidema beland via zijn voorzet en teruggave weer voor zijn en Kok’s voeten. Beide raakten de bal niet om te scoren.  De boogbal van Mike Grummel een zevental minuten later had beter verdiend dan buitenkant paal. Zo eindigde de partij bij rust op 1-0.

Scheidsrechter van Driel had geen boodschap aan de start van Max en begon weer op tijd aan de tweede helft. Bij Weerdinge was Salaah Saalim vervangen door Bernando Veenvliet. Hierdoor zakte van Loenen een linie terug. Op zich niet verkeerd, maar Veenvliet heeft geen diepgang. Wil veel doen, maar ondoordacht en zonder rendement. Zo blijft het betere van de wedstrijd voor de ploeg van Henri Goeree. Dat leidt tot een grote kans voor Leon Harms. De paal is een sta-in-de-weg. Ook Kok krijgt nog een kans via de assist van de ingevallen Twan Schlepers. Uiteindelijk is Harms die een terechte 2-0 op het scorebord zet. 

De voorsprong brengt niet een bepaalde rust bij CEC, want niet veel later staat het via Milos Oluic plotseling 2-1. Zou het dan toch? Het onbewust teruglopen van de thuisploeg  en het in een gelijkspel gelovende Weerdinge bezorgden de supporters van beide ploegen een gedachte op zichzelf. Uiteindelijk viel de overwinning bij de ploeg die er het meeste recht op had: CEC. Zo ging het schot van Tom Rengers via de handen van Sjoerd Wolters langs lat en paal weer terug in de handen van Wolters. Zo bleef het uiteindelijk bij 2-1. 

Concluderend is er qua voetbal niet veel veranderd en dat was ook niet mijn verwachting. Maar het is weer begonnen en hopelijk een seizoen lang.

LATER.

PM
Hoofdredacteur FC12 Media & Entertainment, Amateurvoetbalgroundhopper

Geef een antwoord