Doelpuntenregen in Nieuwe Pekela (PJC-SVBC)

Door de ogen van Bertjan Smit: vv CEC – vv Weerdinge
6 september 2021
Woensdag live zaalvoetbal bij Hoogeveen TV
7 september 2021

Doelpuntenregen in Nieuwe Pekela (PJC-SVBC)

Ruim 11 maand na de laatste officiele wedstrijd van SVBC kon er op 5 september 2021 eindelijk weer voor het echt gespeeld worden. In de selectie van SVBC weinig wijzigingen ten opzichte van vorig jaar. In de hele selectie zijn er drie namen bij gekomen, namelijk keepers Harm Nusse (Jeugd) en Rick Moesker (lager elftal Angelslo) en verdediger Nick Funke. De JO19-1 is doorgeschoven naar de JO23-1, en zal hopelijk gaandeweg het seizoen steeds meer aansluiting vinden bij het eerste. Vertrekkers zijn er gelukkig niet, al moeten we het nog zonder Robbin Harms, Jorn Ahlers en Jeroen Koopman stellen die door blessures nog niet konden starten. Stan Berends daarentegen kon wel starten, ondanks zijn uitstapje naar het ziekenhuis afgelopen donderdag met een lelijke kaakblessure.

In deze eerste bekerwedstrijd, die door beide ploegen toch wel als verlenging van de voorbereiding werd gezien, was het genieten geblazen voor de toeschouwers. Prachtige weersomstandigheden, veel goals en een open spelbeeld. Zo startte SVBC het sterkst, en dwong het de keepers van 4e klasser PJC enkele malen tot optreden. Dit deed de keeper met verve, want 2 100% kansen voor Marijn Roufs en Tim Funke troffen geen doel. Het was dan ook tekenend hoe de 0-1 viel, want een verdwaalde vrije trap op eigen helft vloog met een rare stuit over de keeper heen waardoor Stan Berends de gevierde man was. Nadat SVBC het eerste kwartier sterk(er) was, was het PJC dat rustig in de wedstrijd groeide. Eerst werd er nog een waarschuwing afgegeven door een vlammend schot op de deklat, maar even later was het wel raak toen Jeroen Jager doel trof met een diagonale schuiver. PJC nam de flow van SVBC over en wist meer kansen te creeren, echter viel ook hier de volgende goal erg ongelukkig. Bij het uitverdedigen wist Twan Sijbom zo tegen Yesper Koerts aan te schieten, dat deze geen moeite hoefde te doen voor om de voorsprong te pakken. 2-1. Helaas viel Stan Berends al voor rust uit, maar de leverde wel een verdienstelijk debuut op van Nick Funke. Het spel bleef op en neer golven, maar de rust werd bereikt met een 2-1 voorsprong voor PJC.

Na rust was het nog altijd PJC dat het momentum had, al kwam ook SVBC er bij vlagen gevaarlijk uit. Alle hoop op een goed resultaat voor de mannen in het oranje-zwart werd echter rond de 60e minuut tenietgedaan door 2 goals van PJC. Eerst een inworp die niet goed verwerkt werd, en daarna een vrije trap die hard ingekopt werd. Doelpuntenmakers Henk Blaauw en wederom Jeroen Jager. Toen Jesper van der Schuur de 5-1 aantekende leek het wel heel hard te gaan en moest SVBC waken dat het geen dikke nederlaag zou lijden. Maar, en gezien de verhoudingen op het veld geheel terecht, Stan Bijl wist erger te voorkomen. Na een pass van Twan Sijbom wist hij van goed 35 meter de bal onhoudbaar secuur in de linker kruising te plaatsen. En toen werd duidelijk wat de “flow” met een team kan doen. PJC probeerde met man en macht (en toeschouwers) de tijd te doden, maar SVBC ging op zoek naar meer. De 5-3 viel 5 minuten voor tijd toen Marijn Roufs het meest attent was na een gekraakt schot van Tim Funke, als een echte spits was Marijn er sneller bij de dan de verdedigers en bracht het verschil weer tot 2. 60 tellen later werd Tim Funke gevloerd door de keeper, en wist hij de toegekende strafschop zelf te benutten. Het leek nog mooier te worden toen PJC in de absolute slotminuten een overtreding maakte op (of over) de rand van de 16, maar de verder goed leidende scheidsrechter bepaalde dat de overtreding buiten de 16 werd gemaakt. Helaas trof de vrije trap van Stan Bijl geen doel, waarna de wedstrijd eindigde in een vermakelijker 5-4.

Beide teams mogen tevreden zijn met het vertoonde spel, maar weten ook dat er nog voldoende te verbeteren valt. Het bekertoernooi wordt volgende week vervolgd met de wedstrijden SVBC – Zwartemeerse boys (zaterdag, 18:00) en Sportclub Roswinkel – PJC (zondag 14:00). Voor SVBC zal het een zware kluif worden, daar waar Zwartemeerse Boys vandaag met 7-1 wist te winnen van Roswinkel, maar in een derby is alles mogelijk dus komt dat zien en moedig ons aan!

Opstelling SVBC: Groen. Lingenaar (c) (60. Feringa), Sijbom, Berends (30. N. Funke), Bernsen. K. Geerts (45. Robben), Bijl, Van Essen, D. Geerts. T. Funke, Roufs.

Tekst: Tim Funke

PM
Hoofdredacteur FC12 Media & Entertainment, Amateurvoetbalgroundhopper

Geef een antwoord