Eerste overwinning HHC ondanks lastige tweede helft in Haarlem

Mariënberg niet langs de Boys van Zwolle!
11 september 2021
Veerkrachtig ACV speelt gelijk tegen Sparta Nijkerk
11 september 2021

Eerste overwinning HHC ondanks lastige tweede helft in Haarlem

HHC Hardenberg heeft voor het eerst dit seizoen drie punten gepakt. Tegenstander Koninklijke HFC verzuimde in de tweede helft te scoren, waardoor de Hardenbergers genoeg hadden aan hun doelpunt voor rust. Een opsteker voor de ploeg die tot nu toe twee wedstrijden verloor en vorige week tegen TEC gelijkspeelde.

De gasten uit Hardenberg hadden in de eerste helft de overhand. In de beginfase bleek een voorzet van Gersom Klok gevaarlijk, maar Rob van der Leij – die inmiddels op de grond lag – lukte het niet om te schieten. Na een klein kwartier slaagde hij wel in een schot, was het niet dat deze over het doel van Richard de Groot ging.

Ook al bleven voorzetten van Steff Kaptein, Matthijs Hardijk en Klok komen, het lukte HHC Hardenberg niet om het de doelman ontzettend lastig te maken. Verdiend kwamen de oranje-zwarten wél op 0-1 voorsprong. Kevin Görtz schoot vanaf eigen helft richting Van der Leij, die samen met opponent Oscar Wilffert achter de bal aan rende. De Hardenberger spits tikte de bal tegen De Groot aan en zag kans te schieten: 0-1.

Na rust draaide het helemaal om. Het was vooral Koninklijke HFC dat mogelijkheden creëerde, waaronder een aantal flinke kansen. Zo belandde een kleine tien minuten na rust een schot van Koen Tros op de lat. Even later probeerde Jim Hulleman met een omhaal te scoren, maar dat lukte hem niet. HHC-keeper Nick Borgman voorkwam diverse malen, bijvoorbeeld bij een aardige knal van Sietse Brandsma, de gelijkmaker. In de slotfase probeerde de club uit het oosten het nog een paar keer zonder succes. Spits Van der Leij, die voor het eerst dit seizoen in de basis startte, bleek opnieuw de matchwinner.

Opstelling HHC Hardenberg: Borgman, Görtz (59/Manuhutu), Fatima, Church, Hardijk (64/Drost), Kobussen (64/Hemmink), Van der Leij, Etten, Kaptein (84/Oosterwijk), Klok en Mannes (84/Bouws)

Wissels: Manuhutu, Oosterwijk, Hemmink, Drost, Bouws, Reinders en Nijland

Opstelling Koninklijke HFC: De Groot, Wilffert (78/Yuksel), Vlak (64/Hilterman), Volkert, Brandsma, Castien, Tros, Morgan, Boer, Hulleman en Payne

Wissels: Payne, Lewis, Hilterman, Prins, Yuksel, Deken en Verduin

Tekst: HHC Hardenberg

PM
Hoofdredacteur FC12 Media & Entertainment, Amateurvoetbalgroundhopper

Geef een antwoord