Veerkrachtig ACV speelt gelijk tegen Sparta Nijkerk

Eerste overwinning HHC ondanks lastige tweede helft in Haarlem
11 september 2021
Vrouwen Mariënberg zoeken Jou….en Ja, jou ook!!
12 september 2021

Veerkrachtig ACV speelt gelijk tegen Sparta Nijkerk

Freddy Quispel (m) speelt volgend seizoen voor vv Staphorst. (foto: Bennie de Boer)

 Een veerkrachtig ACV heeft vanmiddag 2-2 gelijk gespeeld tegen Sparta Nijkerk. Na een 0-0 ruststand gooiden beide teams na de pauze alle schroom van zich af. Al snel bracht Maurice de Ruiter de oranjehemden enigszins fortuinlijk op een 0-1 voorsprong. ACV kwam al snel weer op gelijke hoogte nadat Boy Spijkerman op aangeven van Toufik Faraouni raak schoot. Het bleef niet lang 1-1 want even later schoot Roy Bakkenes de bezoekers weer naar een voorsprong. ACV liet zich niet kennen en bleef gaan voor een goed resultaat. Een kwartier voor tijd was het Freddy Quispel die werd weggestoken door Daniël Schans. Quispel behield zijn rust en met een weergaloos stiftballetje zette hij de 2-2 op het scorebord. In de slotfase kon het nog alle kanten op maar werd er niet meer gescoord zodat beide teams genoegen moesten nemen met een welverdiend punt.

Eerste helft

ACV-trainer Fred de Boer liet 10 dezelfde spelers starten als vorige week tegen VVOG. Er was één wijzing bij de blauw-zwarten. Middenvelder Daan Scholtens verving de geschorste Steyn Strijker. Ook Sparta Nijkerk startte met 10 dezelfde spelers als vorige week. De enige wijziging was dat Gilbrano Plet teruggekeerd was in de basis. Dit ging ten koste van Max Leeflang die op de bank plaats nam.

ACV begon goed aan het duel en zette veel druk op de defensie van de bezoekers. Een groot aantal corners waren het gevolg. Bij de vijfde corner kon het thuispubliek bijna juichen. De inzet van Daniël Schans werd echter klemvast gepakt door doelman Manuel Hoogewoning zodat de brilstand op het scorebord bleef staan. Na het eerste kwartier kwam Sparta Nijkerk beter in de wedstrijd. De oranjehemden gingen makkelijker voetballen maar creëerden weinig tot geen scoringskansen. Mooiste moment in de eerste helft kwam op naam van Boy Spijkerman. Vanaf de middellijn passeerde de aanvaller van ACV vier tegenstanders alsof ze er niet stonden. Zijn voorzet kwam helaas net niet op de juiste plek. De ploegen hielden elkaar in het eerste bedrijf verder goed in evenwicht waardoor er gerust werd met een 0-0 stand.

Tweede helft

Na de pauze gooiden beide teams de schroom van zich af en ontspon zich een heerlijke tweede helft. Als snel kwam Sparta Nijkerk op een 0-1 voorsprong. Een schot van Maurice de Ruiter werd van richting veranderd en viel onhoudbaar voor doelman Ben Wormmeester in het doel. De bezoekers lieten het spel vervolgens meer aan ACV en probeerden in de omschakeling gevaarlijk te worden. Kort voor er een uur gespeeld was konden de ACV-supporters juichen. Toufik Faraouni passeerde Mike Ahrens en gaf vervolgens strak en hard voor. Boy Spijkerman dook op bij de eerste paal en tikte goed binnen, 1-1.

De 1-1 stand bleef niet lang op het scorebord staan. Donny van der Wal kreeg in de 61e minuut veel ruimte om op te stomen over de rechterflank. Hij legde de bal netjes terug op Roy Bakkenes die niet twijfelde, hard uithaalde en raak schoot vanaf een meter of 16. ACV zat niet bij de pakken neer maar rechtte de rug. Een kwartier voor tijd werd de onverzettelijkheid van de blauw-zwarten beloond. Daniël Schans gaf een heerlijk steekpassje op Freddy Quispel die oog in oog met goalie Manuel Hoogewoning zeer kalm bleef. Met een prachtige stiftbal maakte hij de 2-2.

In het laatste kwartier gingen beide teams nog vol voor de winst. De grootste mogelijkheden waren voor Sparta Nijkerk. Het was aan Koen Steg en Ben Wormmeester te danken dat de stand gelijk bleef. Steg kopte een bal van de lijn en Wormmeester had een goede redding in huis bij een vrije trap van Donny van der Wal. Na een aantal minuten extra tijd vond scheidsrechter Serik het genoeg en gaf hij het eindsignaal. De topper in de Derde Divisie eindigde onbeslist en beide teams konden een welverdiend punt aan het totaal toevoegen.

Na afloop

Geen winnaar bij de topper ACV – Sparta Nijkerk. Op basis van de gehele wedstrijd gaf dit de verhoudingen ook goed weer. De bezoekers voetbalden wellicht wat makkelijker maar met veel inzet en drang naar voren kon ACV de oranjehemden prima partij geven. Na de wedstrijden van vandaag blijven zowel ACV als Sparta Nijkerk mee doen in de (sub)top van de Derde Divisie. ACV staat op plek 4 en Sparta Nijkerk neemt de 5e plaats in. Beide teams hebben 8 punten uit 4 duels. Koploper is Sportlust ’46 met 10 punten uit 5 wedstrijden.

Koen Steg werd na afloop van de wedstrijd uitgeroepen tot Bella Italia Man of the Match. Uit handen van Livius Juk van Bouwkundig Bureau Juk kreeg hij zijn welverdiende prijs.

Volgende week

Volgende week speelt ACV een uitwedstrijd. De ploeg van trainer Fred de Boer gaat dan op bezoek bij DOVO. De wedstrijd op Sportpark Panhuis begint om 15:00 uur. De roodhemden speelden vandaag thuis tegen Ajax. Na 90 minuten stond er een 1-0 overwinning voor DOVO op het scorebord. DOVO staat op de 10e plaats van de ranglijst met 5 punten uit 4 wedstrijden. Meer informatie over het toegangsbeleid in Veenendaal volgt in de loop van de week op de ACV website.

Opstellingen

ACV: Ben Wormmeester, Daniël Schans ©, Nande Wielink, Luka Prljić, Koen Steg, Gijs Jasper, Daan Scholtens (46. Niels Grevink), Nick Westebring (87. Pascal Huser), Toufik Faraouni (74. Mark Jagt), Freddy Quispel, Boy Spijkerman (74. Ezra Schrijver)

Sparta Nijkerk: Manuel Hoogewoning, Jerry Geurtsen (34. Max Leeflang), Justin van Groen, Bryan Burgerhout (82. Rick van den Brink), Jesse Buitenhuis (66. Jesse van Nieuwkerk), Donny van der Wal ©, Gilbrano Plet (66. Ricardo Fransberg), Maurice de Ruiter, Sam Krant, Roy Bakkenes, Mike Ahrens

Toeschouwers: 450

Tekst: ACV ASSEN

PM
Hoofdredacteur FC12 Media & Entertainment, Amateurvoetbalgroundhopper

Geef een antwoord