Voorbeschouwing AJC’96 – Mariënberg

Westerwolde overtuigend naar volgende bekerronde
20 september 2021
Hoofdklasseduel RKAVV – Hoogeveen zondag live op Hoogeveen TV
23 september 2021

Voorbeschouwing AJC’96 – Mariënberg

(Zaterdag 25 september 2021, sportpark Het Hannekerveld in Losser)

Komende zaterdag reizen wij af naar Losser waar op sportpark het Hannekerveld, aan de Bookholtlaan nummer 1, de Achilles Juliana Combinatie 1996 (AJC’96) onze gastheer zal zijn.
Niets blijft, alles veranderd en de bal kan zomaar alle kanten oprollen….Helaas het is waar!
Vorig jaar, zaterdag 10 oktober 2020, speelden wij in competitieverband onze laatste wedstrijd in Hengelo bij de School op sportpark de Vikkerhoek, de thuishaven van Wilhelminaschool.
Hierna ging de boel op slot en was voetballen een hele tijd uit den boze. Was het iets van eerder.
Je moest noodgedwongen anders je zaterdagen in gaan vullen. Benieuwd hoeveel relaties het heeft gekost, hoeveel huwelijken inmiddels zijn gestrand…? Je hebt soms een ander doel voor ogen.
Bijna een jaar later staan wij gelukkig voor een nieuwe seizoensouverture in Losser tegen AJC’96.
We mogen weer en wie heeft er geen zin in…?
Veel is (nog) ongewis. Waar staan wij volgende maand, volgend jaar of misschien volgend seizoen…?
Vragen waar niemand het antwoord op heeft. Laten we maar gewoon hopen dat wij dit seizoen 26 wedstrijden kunnen (uit)spelen. Je kunt winnen, gelijkspelen of verliezen. Voetballen is nog steeds geen hogere wiskunde, vooralsnog geen stelling van pythagaros te vinden op het groene veld.
Tja, wel een opstelling. 11 poppetjes op de juiste plekken. Benieuwd of trainer Arjan Visscher de puzzel heeft weten op te lossen? Vast wel, Visscher weet waar Abraham de mosterd haalt.
De keuze onder de lat heeft hij reeds gemaakt. Jelle Brinks is Visscher’s nummer één.
Echter staat in Losser Thijs Altena op het formulier aangezien Brinks in de Ardennen vertoeft en derhalve niet op het hoofdveld van AJC’96 kan acteren.
Soms is er meer dan voetbal. Dat kunnen wij na zo’n lockdown allemaal wel bevestigen…of niet dan!
Hoe staat Mariënberg er voor? Dat is een vraag die ieder jaar aan het begin van het nieuwe seizoen zich roert aan de oppervlakte. Zeg het maar…?
De roodzwarten wisselden in de voorbereiding goede wedstrijden met slechte af.
Maar aan de andere kant, wat zegt een voorbereiding? Mark van Bommel, je weet wel die trainert, had met zijn Wolfsburg een zeer rommelige en vooral een ronduit slechte voorbereiding.
Toen eindelijk de competitie startte in Duitsland kende de VFL de beste competitiestart die ze ooit hadden beleefd in de stad waar Volkswagen zijn curryworst onlangs in de ban deed. VW=VegaWorst?
Van Bommel’s elftal is vast een diesel met sjoemelsoftware….Komt langzaam op gang maar als ze éénmaal het gaspedaal hebben gevonden kunnen ze schakelen. Hij staat nog steeds gedeeld koploper samen met die grootmacht uit München. Afgelopen weekend speelden ze gelijk tegen Eintracht Frankfurt. Tja, scheisse happens.

Maar om het te duiden, een voorbereiding zegt niks. Herinneren wij ons de eerste wedstrijd van het vorige seizoen nog? Meteen tegen Banthum, thuis, in de onvervalste kanaalderby. Die zou de club VKV (vijf kilometer verderop) met twee vingers in de neus van ons winnen mede gezien een wisselvallige voorbereiding onzer zijde. Maar wij verbaasden vriend, vijand en wie het meer zij om gewoon met een dikke 4-0 te winnen van The Green Pride. Je bent zo goed als je laatste wedstrijd.
Het is 11 tegen elf, we beginnen allebei met de nul op het scorebord en je moet schieten om te scoren. Met andere woorden, in voetbal zit soms maar bitter weinig logica. Heerlijk toch!
En hoe staat onze gastheer van komende zaterdag er voor?
Op de site van de AJC’ers valt weinig tot geen informatie te halen. Of de beheerder is niet op het laatste vliegtuig geklommen in Kaboel en appt zich nog steeds een ongeluk met onze dess…euh afgetreden of gestopte Ankie Bijleveld en heeft daar totaal geen WiFi…of ze zijn de inloggegevens kwijt na zo lange voetballoze periode..?? Het was dus een beetje zoeken, beetje googelen…
In de beker wisten ze twee keer te winnen, 1x verlies. In de oefenduels speelden ze 1x gelijk en verloren ze er drie. Trainer is Niek Woesthuis, die kreeg eind vorig jaar nog een contractverlenging van twee jaar. Voor het eerst dat ze dat deden bij AJC’96, maar het vertrouwen is groot in Woesthuis en zijn daarom deze weg met Niek ingeslagen. Wel met twee rijbanen, althans dat las ik. Als er maar geen spookrijder zich aandient in Losser, dat mooie plaatsje in Twente. Dat botst nog al eens…
Woesthuis heeft een verleden bij ondermeer SCD’12, Juventa’12, ATC’65 en nu dus AJC’96.
Hij zal wel iets hebben met oplopende cijfers, afkortingen en daar dus een combi van.
Lang genoeg geluld, ik moet er ook nog even weer inkomen. Roest van de pen af.
Alvast mijn excuses voor een seizoen voorbeschouwingen waar je op de keper beschouwd weinig tot niets aan hebt.
Ik gok wel ouderwets op een 1-3 zege. Die houden wij er gewoon in. Ook na dik 25 jaar schrijverij.
Helaas ben ik zelf ook afwezig, niet in de Ardennen maar tijdens de wedstrijd toer ik ergens op een E-Chopper rond Ootmarsum en omstreken. De honneurs voor het wedstrijdverslag worden waargenomen door de familie Hofsink, denk dat de Pater Familias de boel zal beschrijven in Losser.
Scheidsrechter is Mick Landman, die kennen we. Hij fluit om half drie voor het eerst op zijn fluit.

Succes mannen. Veule wille maar vooral veule Skik.
We mogen weer. Joah, mag wel zo.

(AD)

PM
Hoofdredacteur FC12 Media & Entertainment, Amateurvoetbalgroundhopper

Geef een antwoord