Door de ogen van Bertjan Smit: WKE ’16 – Sc Stadskanaal

Van het Hof (sv Helios) en Werkhoven (Excelsior ’31) aan kop in Beltona Topscorer van de regio
26 september 2021
Hoogeveen TV – samenvatting en reacties RKAVV – Hoogeveen
27 september 2021

Door de ogen van Bertjan Smit: WKE ’16 – Sc Stadskanaal

De kop is er af. De nieuwe poging om een seizoen tot het einde toe uit te voetballen begon doelpuntrijk. Het treffen tussen de club van het oude geld en die van het nieuwe geld eindigde in 6-4. Op basis van de tweede helft verdiend,  maar Stadskanaal mag het zichzelf aanrekenen dat men er niet meer heeft uitgehaald. 

Voor wie 28 seconden na het eerste fluitsignaal van scheidsrechter Boekholt arriveerde had al een geweldige streep gemist. Stadskanaal wou naar moderne tijden eenmalig direct druk zetten op de verdediging van WKE’16. Dit mislukte en direct op links viel er al ruimte. Uit de terzijde gelegde bal schoot Lorenzo Hindriks die mooi in de kruising. Wat opviel was dat iedereen en overal  zeeën van ruimte had. Zo liet Stadskanaal de directe lijn vanaf keeper Wim Kok van WKE’16 nogal eens lopen. Zo kreeg de helemaal niet fitte Henk Bakker staande in de spits regelmatig vanuit zo’n trap de bal. Men deed er niks mee. Sterker nog, Stadskanaal ging uit van hun voetballend idee en waren 10 minuten later bijna op gelijke hoogte gekomen. Het schot van Mike Tolner eindigde op de lat. Het verschil tussen beide ploegen zat hem, buiten de weggegeven ruimte, vooral in de lichamelijke fitheid en behendigheid. Zo is Wesley Kleinstra groot genoeg om het Brian Haak keer op keer moeilijk te maken. Haak mag dan ver kunnen ingooien, verdedigen is toch het uitgangspunt. Het voetballende overwicht van Jordy Nijgh’s ploeg leidt na 33 minuten tot de verdiende gelijkmaker. Daar waar geheel WKE’16 dacht een vrije trap te krijgen voor een overtreding op Bouke Scholten geeft die het voordeel aan Stadskanaal. Kleinstra stelt Leon Bos in staat om gelijk te maken. Direct daarna is er een corner voor de ploeg van Albert Koops. In de omschakeling daarna is er enige tumult, want de ingevallen Dennis Vijfschaft schijnt behoorlijk geraakt te zijn. In de commotie daar rondom krijgt iemand op de bank geel. Vijf minuten na de gelijkmaker staat het opeens

 1-2. Bouke Scholten laat zich weglokken vanaf zijn linker kant en Leon Bos toucheert de voorzet voor zijn en Stadskanaals tweede. Het geeft bij rust een voetballend verdiende voorsprong.

Was je de eerste helft 28 seconden te laat voor de 1-0 van Lorenzo Hindriks, dan waren er de tweede helft vast en zeker toeschouwers die één minuut en 48 seconden te laat waren. De thuisploeg kreeg een onterechte vrije trap en Lorenzo boog hem over de muur prima in de bovenhoek. De lengte van keeper Rick Arends kon er zeker niks aan veranderen. Een spetterend begin die in het geheel van de tweede helft één vervolg kreeg. Stadskanaal kwam een kleine zes minuten weer op voorsprong. Daar had men wel een drievoud aan kansen voor nodig. Eerst schoot Leon Bos op de armen van Kok, direct daarna vanaf rechts krulde Robin Boerhof de bal op de lat waarna Mike Tolner uiteindelijk de trekker overhaalde. 2-3 dus en WKE’16 moest weer in de achtervolging. Als ze waren blijven voetballen zoals voor de 2-3 was er niks veranderd. Koops wisselde Bakker en posteerde Boris Razevic in de spits. De plek waar hij het beste tot zijn recht komt. Op het middenveld is hij de onzekere tumultueuze speler zonder rendement. Een linie vooruit staat zijn rendement gelijk aan de pluskoers van een bitcoin. In de 69e minuut maakt hij achter zijn standbeen langs de 3-3. Het is feitelijk de opmaat van de overwinning voor WKE’16. Negen minuten later maakte Razevic de 4-3, twee minuten later gevolgd door zijn derde en WKE’16’s vijfde. Een wedstrijd die dus spektakel bood qua scoreverloop, maar in het totale rendementsvoetbal veel aan scores naliet. In de 90e minuut maakte Stadskanaal middels een goal van Kevin Nijmeijer nog 5-4, maar daar waar de thuisclub dan de mentaliteit aansprak trachtte Stadskanaal het ten allen tijde voetballend te proberen daarbij verdedigend te verzaken. De 6-4 door invaller Jaimy Wessels is een logisch vervolg en ook de eindstand.

Met de metafoor van het begin van het schrijven eindig ik dan maar: oud geld vergaat nooit, nieuw geld moet zich maar bewijzen. Waarbij oud geld altijd een vaste waarde had en die van nieuw geld veelal fluctueert. Ik nijgh nergens naar.

Later.

PM
Hoofdredacteur FC12 Media & Entertainment, Amateurvoetbalgroundhopper

Geef een antwoord