Eerste nederlaag voor ACV

Valse start Raptim tegen Oldeholtpade
27 september 2021
Roden zet slap Germanicus opzij
27 september 2021

Eerste nederlaag voor ACV

ACV verliest van Harkemase Boys. (Foto: Bennie de Boer)

ACV heeft vanmiddag op eigen veld de eerste nederlaag van het seizoen geleden. Harkemase Boys won met 0-1 van de blauw-zwarten. Na ruim een kwartier kwam Harkemase Boys vanaf de penaltystip op voorsprong. Die voorsprong konden de bezoekers ondanks goed spel en meerdere goede scoringskansen van ACV tot het laatste fluitsignaal vasthouden. Voor het prima spelende ACV een jammerlijke eerste nederlaag van het seizoen.

Eerste helft

De gewonnen midweekse bekerwedstrijd tegen USV Hercules had zijn sporen nagelaten in de selectie van ACV. Vanwege blessures kon trainer Fred de Boer onder andere geen beroep doen op Luka Prljić en Nick Westebring. Ook de maker van de 1-1 in Utrecht, Pascal Huser, kon niet spelen. Ook Harkemase Boys had een bekerwedstrijd in de benen. Afgelopen dinsdag werd Katwijk in een uitwedstrijd met 2-3 verslagen. Het verschil tussen de twee teams was dat Harkemase Boys een dag langer rust had gehad en dat ACV 120 minuten had moeten strijden waar de ploeg van trainer Jan Piet Bosma de klus in 90 minuten klaarde.

Na een aftastende eerste tien minuten was het Harkemase Boys dat de eerste goede mogelijkheid kreeg. Kian Visser kopte naast. Vervolgens was ACV twee keer dreigend maar scoorde het niet. De twee teams leken aan elkaar gewaagd en het beloofde een mooie voetbalmiddag te worden op het Catawiki Sportpark. Het was Harkemase Boys dat al vroeg in de wedstrijd op een 0-1 voorsprong kwam. Robert Talens beging een overtreding op Jhurrey Margaritha en aangezien de overtreding gemaakt werd in het 16-metergebied wees scheidsrechter Oosting resoluut naar de penaltystip. De strafschop werd door Kian Visser onberispelijk binnen geschoten.

Na de 0-1 kreeg ACV voldoende mogelijkheden voor de gelijkmaker. Het zat de blauw-zwarten echter niet mee. Doelman Erick Jansema en de stugge Friese verdediging stonden ACV in de weg. Freddy Quispel kwam het dichtste bij een goal. Hij zag de bal na een fraai genomen vrije trap via de lat over het doel gaan. De ploeg van trainer Fred de Boer moest na een half uur een domper incasseren. Niels Grevink moest het veld geblesseerd verlaten. Hij werd vervangen door Mark Jagt. De twee ploegen gingen met een 0-1 ruststand aan de thee.

Tweede helft

In de tweede helft zag het publiek dat ACV een overwicht had. De ploeg wilde voor de talrijke supporters een goed resultaat neerzetten en vocht hier hard voor. Harkemase Boys leunde ietwat achterover en kwam er in de omschakeling af en toe gevaarlijk uit. In het laatste kwartier waren er volop kansen voor ACV om op gelijke hoogte te komen. Tot wanhoop van de ACV-supporters wilde de bal er maar niet in. Het was vrouwen en kinderen eerst bij de boys uit Harkema. In de absolute slotfase leek de gelijkmaker niet uit te kunnen blijven. Ondanks goede kansen lukte het steeds net niet bij de blauw-zwarten. Na een aantal minuten extra tijd gaf scheidsrechter Oosting het laatste fluitsignaal en was de eerste nederlaag dit seizoen voor ACV een feit.

Na afloop

Een verliespartij waar een gelijkspel de verhoudingen beter had weergegeven was de veelgehoorde conclusie na afloop. Het voetbalspel draait echter om het maken van doelpunten en dat lukte vandaag niet bij ACV. Volgende week zijn er weer nieuwe kansen om een goed resultaat neer te zetten. Na de wedstrijden van vandaag neemt ACV de 4e plaats in op de ranglijst met 11 punten uit 6 wedstrijden Koploper is Sparta Nijkerk dat vandaag met 0-1 won van SteDoCo en 3 punten meer heeft.

Volgende week

Ook volgende week zaterdag speelt ACV een thuiswedstrijd. Op ons eigen Catawiki Sportpark komt Ter Leede op bezoek. De club uit Sassenheim speelde vandaag op eigen veld tegen Staphorst. Na 90 minuten stond er een 0-0 gelijkspel op het scorebord van Sportpark Roodemolen. Op de ranglijst staat Ter Leede op de 11e plaats met 7 punten uit 6 wedstrijden. De aftrap van ACV – Ter Leede is om 14:30 uur.

Opstellingen

ACV: Ben Wormmeester, Daniël Schans ©, Robert Talens (81. Jaap van Dijken), Nande Wielink, Koen Steg, Steijn Strijker, Gijs Jasper, Daan Scholtens (81. Toufik Faraouni), Niels Grevink (29. Mark Jagt), Freddy Quispel, Boy Spijkerman (70. Ezra Schrijver)

Harkemase Boys: Erick Jansema, Iloba Achuna, Jelle de Graaf, Kian Visser (73. Berwout Beimers), Jari Slort (56. Dennis van Duinen), Arnoud Bentum. Henny Bouius ©, Mark Bruintjes, Max de Jong, Jhurrey Margaritha, Mart Dijkstra (79. Gerald Postma)

Toeschouwers: 857

PM
Hoofdredacteur FC12 Media & Entertainment, Amateurvoetbalgroundhopper

Geef een antwoord