Givan Werkhoven leidt Excelsior ’31 voorbij Sportlust ’46

Kozakken Boys beslist duel met HHC Hardenberg in blessuretijd
27 september 2021
Valse start Raptim tegen Oldeholtpade
27 september 2021

Givan Werkhoven leidt Excelsior ’31 voorbij Sportlust ’46

Foto: Excelsior '31

Tegen Sportlust’46 kon Excelsior’31-trainer Jurjan Wouda  achterin weer een beroep doen op rots in de branding Niek Davina. Mirko Zwiers was er vanwege een blessure niet bij, waardoor Stijn Beverdam in de basis begon. De wisselspelers deze middag waren: Jose Fernandes (k), Lars Nijeboer, Lucas van Beek, Desney Bruinink, Sander Thomas, Siebe Schets en de van een blessure teruggekeerde Michel Gerritsen Mulkes.

Sportlust’46 draaide de duimschroeven bij Excelsior’31 direct strak aan. Op zeer overtuigende en fanatieke wijze, werd Excelsior’31 teruggedrongen. De thuisploeg moest d’r an en dat had ook de druk coachende Jurjan Wouda door. Hij was op de rand van zijn coachvak druk met het coachen van zijn manschappen.

Excelsior’31 werd geconfronteerd met de dominante speelwijze waarop het zelf graag speelt. In de 1e minuut ging een afstandsschot van Zakaria Issarti rakelings voorbij het doel van Anthony van Zaltbommel. Een razendsnelle combinatie in de 14e minuut van de gasten uit Woerden was een lust voor het oog. Net als in het begin van de wedstrijd stond het vizier van Issarti niet op scherp.

Toen de storm van Sportlust’46 wat meer was gaan liggen, beet Excelsior’31 in de tegenaanval iets meer van zich af. Het was de thuisploeg in de eerste 20 minuten amper gelukt van de eigen helft te komen. IN de 15e minuut lukte dit wel een keer. Na fel doorgaan op het middenveld van Reinders en een  bal in de diepte, volgde een sprintduel tussen Excelsior’31 spits Givan Werkhoven en Sportlust’46-doelman Romero Antonioli. De doelman was maar net op tijd om Werkhoven af te stoppen.

Het ongeloof aan Woerdense kant was groot toen Excelsior’31 in de 25e minuut de 1-0 aantekende. Op aangeven van Dérian Reinders, verschalkte Givan Werkhoven op fraaie wijze Antonioli. De Excelsior’31-spits kwam met een lob over de uitgekomen doelman op de proppen. De bal viel onder de lat in het doel.

Daarmee was het nog niet klaar. Drie minuten later kreeg Hakim Ezafzafi mee. Reinders bracht de bal in, richting de tweede paal. Een afwachtende houding werd Sportlust’46 fataal. Givan Werkhoven was op de afspraak en maakte zijn tweede treffer van de middag. Met het begin van de wedstrijd in ogenschouw genomen was het een tweede forse tik voor de in het wit spelende roodhemden.

In de 40e minuut werd het er nog een pallet zout in de wonden van Sportlust’46 gestort. Jasper Veltkamp diep sturen is al vaker een beproefd recept gebleken. Ook al lijkt de bal buiten bereik: Veltkamp gelooft er nog in. De alleskunner gaf de bal voor en Hakim Ezafzafi kon de bal het laatste zetje geven: 3-0.

Na de thee stichtte Sportlust opnieuw gevaar met de diepe ballen achter de verdediging. In de 50e minuut werd er ook gescoord. Na een lastige situatie voor de neus van Anthony van Zaltbommel, kwam de bal terecht bij Thomas Heideman. De back volleerde de bal knap in de verre hoek: 3-1.

Echt doordrukken deed Sportlust’46 niet. Excelsior’31 kon, door de ruimte die er kwam, beter onder de druk uitkomen. Als erSportlust’46-dreiging was, stond de Excelsior’31-achterhoede paraat. In de 70e minuut gooide de man-of-the-match van Excelsior’31 het duel in het slot. Givan Werkhoven had alle tijd en ruimte om een gedegen beslissing te maken. Omdat hij geen medespeler in kansrijke positie zag, passeerde hij de laatste twee obstakels naar zijn derde doelpunt van de wedstrijd.

De door de Supportersvereniging georganiseerde Super Saturday, kreeg hiermee het gedroomde vervolg. Excelsior’31 stijgt met de overwinning naar de 3e plek op de ranglijst.

Volgende week speelt Excelsior’31 in Harderwijk tegen VVOG. Het duel op sportpark De Strokel begint om 14:30 uur.

Excelsior’31 – Sportlust’46: 4-1 (3-0)

Doelpunten:

25. Givan Werkhoven 1-0

28. Givan Werkhoven 2-0

40. Hakim Ezafzafi 3-0

50. Thomas Heideman 3-1

70. Givan Werkhoven 4-1

Arbitrage:

Scheidsrechter: Roel de Cock

Assistent-scheidsrechters: Wouter Linders, Chieljan Veen

Gele kaarten:

Vincent Schmidt, Pim ten Have (Excelsior’31), Mark van der Weijden (Sportlust’46)

Opstellingen:

Excelsior’31: Anthony Van Zaltbommel, Stijn Beverdam, Pim ten Have (85. Lucas van Beek), Niek Davina, Vincent Schmidt, Dérian Reinders (85. Michel Gerritsen Mulkes), Hielke Penterman (81. Desney Bruinink), Niels Leemhuis, Jasper Veltkamp (46. Siebe Schets), Givan Werkhoven, Hakim Ezafzafi (75. Sander Thomas)

Sportlust’46: Romero Antonioli, Thomas Heideman, Jordi Balk (46. Marley Berkvens), Floris Mulder (71. Aaron Sieders), Martijn Jansen, Nick Verhagen, Mitchell van der Veer (82. Daniel van Warveren), Christiaan van Hussen, Mark van der Weijden (82. Jorn van Lunteren), Zakaria Assarti (71. Rick Wils), Quincy Arends

*Verslag van Martin Klaassen

PM
Hoofdredacteur FC12 Media & Entertainment, Amateurvoetbalgroundhopper

Geef een antwoord