Kozakken Boys beslist duel met HHC Hardenberg in blessuretijd

Raketstart Gramsbergen tegen Elim
27 september 2021
Givan Werkhoven leidt Excelsior ’31 voorbij Sportlust ’46
27 september 2021

Kozakken Boys beslist duel met HHC Hardenberg in blessuretijd

Foto: Proshots

Na de uitschakeling in de TOTO KNVB Beker tegen Capelle heeft HHC Hardenberg ook haar tweede duel deze week niet weten te winnen. De Hardenbergers kwamen tien minuten voor rust op 1-0 achterstand en wisten dat niet om te buigen. In de lange blessuretijd na de tweede helft verdubbelde Kozakken Boys de score.

In de eerste helft kregen de Meuziken al flinke mogelijkheden. Na tien minuten kreeg oud-aanvoerder Gwaeron Stout een flinke kans, met een hard schot dwong hij Nick Borgman tot ingrijpen. Kort daarna probeerde hij het nog een keer, maar ook daarin slaagde hij niet. Hoewel de ploeg uit Werkendam de betere partij was, kregen ze niet heel veel mogelijkheden. In de 35ste minuut kwam de ploeg toch tot scoren, Thomas Marijnissen haalde uit vanaf randje zestien en schoot voorbij de Hardenberger keeper: 1-0.

HHC kwam goed uit de kleedkamer en kon meer druk uitoefenen op de tegenstander. Al na zes minuten resulteerde dat in een vrije trap op een gevaarlijke plek, Jurjan Mannes schoot echter in de muur en wist de mogelijkheid niet te verzilveren. Even daarna was ook Rob van der Leij dreigend, zijn kopbal ging net voorlangs het doel van Ricardo Kieboom. Ook een afstandsschot van Rutger Etten bleek niet effectief.

Ook Kozakken Boys kreeg kansen. Zo schoot Marijnissen één op één met Borgman de bal over en werd een schot van Leon Bot vakkundig gekeerd door de HHC-goalie. De ploeg van Bert van Hunenstijn probeerde met vier tegen twee de Kozakken-verdediging te verslaan, maar door effectief optreden van de laatste man werd dit voorkomen. Op een grote kans van Rick Hemmink na kregen de oranje-zwarten geen noemenswaardige kansen meer.

De Boys daarentegen mochten het met een schot van Marijnissen, een kopbal van Stephan Warmolts tegen de lat én een schot op de lat van Johnny Lommers gevaarlijk dicht bij de 2-0 komen. Uiteindelijk gebeurde dit ook in zeven minuten durende blessuretijd, toen Stout en Lommers met z’n tweeën op Borgman afstormden. Met flink risico op buitenspel wist Lommers uiteindelijk de beslissende goal te maken.

Opstelling HHC Hardenberg: Nick Borgman, Görtz, Manuhutu (84/Oosterwijk), Church, Drost (73/Hemmink), Kobussen, Van der Leij, Hardijk (59/Reinders), Etten, Klok en Mannes (73/Kaptein).

Wissels: Jordy Borgman, Bouws, Oosterwijk, Reinders, Hemmink, Kaptein en Beukhof.

Opstelling Kozakken Boys: Kieboom, Keukens (68/Statie), Warmolts, Ramsteijn, Bot, Stout (90+4/Den Heijer), Van Ingen, Lommers (90+4/Teijsse), Hutten (68/Van Nuland), Marijnissen (90/Ouja) en Achenteh.

Wissels: Statie, Ouja, Teijsse, Resida, Van Nuland, Schimmel en Den Heijer.

Foto: ProShots
Tekst: HHC Hardenberg

PM
Hoofdredacteur FC12 Media & Entertainment, Amateurvoetbalgroundhopper

Geef een antwoord