Gramsbergen onderuit tegen Gorecht

Westerwolde neemt drie punten mee uit Stadskanaal-Noord
3 oktober 2021
Hoogeveen TV – samenvatting en reacties Hoogeveen – Be Quick 1887
3 oktober 2021

Gramsbergen onderuit tegen Gorecht

Na de winst van vorige week zaterdag op Elim, moest Gramsbergen nu aantreden tegen vv Gorecht in Haren. De wedstrijd vorige week van Gorecht tegen LTC in Assen ging niet door. Voor de gastheren dus de 1e wedstrijd van de competitie. Gramsbergen heeft het de laatste wedstrijden lastig gehad tegen Gorecht, kijken dus hoe dat dit weekend gaat.

1e helft

Gramsbergen begon gelijk scherp in Haren en het kwam in de 6e minuut al op 0-1 voorsprong door een geweldige voorzet van Jager die door Houtman knap werd binnengekopt. Gramsbergen kreeg gelijk aardig wat mogelijkheden, maar het was Gorecht die snel de gelijkmaker noteerde. In de 10e minuut was het al gelijk raak voor de gastheren, 1-1. Daarna een periode met mooie aanvallen van Gramsbergen kant. Eerst een mooi schot van Jager die door de keeper over werd getikt en daarna een goede actie van Elwin, die helaas net op de paal belande. Gorecht komt daarna beter in de wedstrijd door af en toe ook een fysiek hard spel. Willems moet na een duel geblesseerd naar de kant en wordt vervangen door Chiel Fransen. Eerst haalt Lars een bal van de lijn en later nog een goede redding van Jur die de 2-1 voorkomen van Gorecht. We gaan rusten met een 1-1 tussenstand.

2e helft

Gorecht gaat in de 2e helft gelijk door waar het gebleven was in het laatste gedeelte van de 1e helft. Met goede lange crossballen werden de aanvallers aan het werk gezet. Een paar goede reddingen van Jur voorkomen dat Gorecht al gelijk op een 2-1 voorsprong komt. Maar het is Gramsbergen dat dankzij een goede aanval via een lage schuiver van Houtman op een 1-2 voorsprong komt! Gramsbergen kan helaas niet lang van de voorsprong genieten, want een paar minuten later wordt de 2-2 door Gorecht tegen de touwen gekopt. Hierna krijgt Gramsbergen het lastiger en een kwartier voor tijd komt Gorecht dan ook op een 3-2 voorsprong. Na een goede aanval wordt hij ongelukkig in eigen doel gewerkt door Reinders. Hierna nog een paar grote kansen voor Gorecht, maar een bal op de paal en over, houden Gramsbergen nog in de wedstrijd. David krijgt nog een goede kans, maar zijn schot gaat helaas net naast de verkeerde kant van het doel. Gorecht wist de 3-2 overwinning over de streep te trekken en was daar begrijpelijk erg blij mee.

Gramsbergen kon dus helaas nog geen overwinning boeken tegen Gorecht. Gorecht liet zien dat het ook in dit jaar weer voor de bovenste plaatsen mee gaat doen. Het was een mooie pot voetbal, waarbij Gorecht fysiek net iets sterker was en de goede voorhoede het verschil maakte.

Volgende week spelen we in Delfzijl, waar om 14.30 de plaatselijke NEC Delfzijl de tegenstander zal zijn.

Jordy Veldsink

PM
Hoofdredacteur FC12 Media & Entertainment, Amateurvoetbalgroundhopper

Geef een antwoord