ACV wint uitduel van VVSB

HHC wint opnieuw tegen GVVV
10 oktober 2021
Westerwolde toont veerkracht en verslaat Gieten
11 oktober 2021

ACV wint uitduel van VVSB

Foto: Bennie de Boer

ACV heeft het uitduel tegen VVSB met 0-3 gewonnen. Het was een verdiende zege voor de ploeg van trainer Fred de Boer. Kort voor de rust schoot Pascal Huser ACV na een mooie aanval naar een 0-1 voorsprong. Dit was even later ook de ruststand. Na de pauze hadden de blauw-zwarten een overwicht maar goals bleven in eerst instantie uit. Het was Niels Grevink die in de 84e minuut de score verdubbelde. Daarna leek het verzet van VVSB gebroken. Uit een snelle uitval scoorde Robert Talens in de extra tijd nog de 0-3 waarna de zege van ACV een feit was.

Eerste helft

Bij ACV was Pascal Huser terug in de basis. Na lang blessureleed kon hij na een aantal eerdere invalbeurten nu vanaf het begin starten. Bij VVSB was de ervaren Felitciano Zschusschen weer terug in het elftal na lang afwezig te zijn geweest. Het publiek zag een levendig eerste kwartier. De teams hadden er zin in en het publiek ging er eens goed voor zitten of staan. De eerste goede mogelijkheid was voor ACV. Steyn Strijker gaf een goede voorzet op Pascal Huser die rakelings naast kopte. Beide ploegen kregen een paar schietkansen maar deze misten de juiste richting. Het was ACV dat in de 39e minuut de score opende. Na een fraaie aanval over meerdere schijven was Pascal Huser het eindstation. Oog in oog met doelman Rick van der Mast haalde hij doeltreffend uit, 0-1.

Na de openingstreffer kreeg ACV nog twee goede mogelijkheden. Toufik Faraouni kwam tweemaal goed door over de rechterflank na mooie passeerbewegingen. De eerste keer probeerde hij het zelf met een hard schot dat naast ging. De tweede keer gaf hij voor maar de voorzet werd net gemist door Freddy Quispel. Even later klonk het rustsignaal.

Tweede helft

De twee ploegen kwamen na de pauze ongewijzigd uit de kleedkamer. ACV nam direct het initiatief en creëerde al snel de eerst mogelijkheid. Boy Spijkerman schoot na een prima aanval naast. Kort daarna moest ACV-goalie Ben Wormmeester in actie komen. Hij maakte een schot van Richelo Fecunda onschadelijk. Na zo’n 10 minuten spelen in de tweede helft bracht VVSB-trainer Richard Plug verse aanvalspower in het veld. Bert Steltenpool verving Jayson Halman. Dit bracht niet het gewenste effect voor de thuisploeg. ACV bleef de bovenliggende partij en kreeg kansen om de score te verdubbelen. Driemaal achter elkaar kwam het gevaar van Freddy Quispel. Een vrije trap ging via de muur naast en twee schoten troffen net geen doel. Bij de thuisploeg kwamen halverwege het tweede bedrijf nog drie verse krachten in het team. Ook dit veranderde het spelbeeld niet. Aanvallend kon VVSB moeilijk een vuist maken. Ook ACV-trainer Fred de Boer wisselde. Justin Mulder kwam in het veld voor de moe gestreden Pascal Huser en Niels Grevink verving Boy Spijkerman.

In de 84e minuut viel de verlossende goal voor ACV. Het was invaller Niels Grevink die de bal kiezelhard binnen schoot. Doelman Rick van der Mast raakte de bal nog aan maar kon niet voorkomen dat de bal het doel in vloog, 0-2. Na de tweede Asser treffer leek het gedaan met het geloof in een goed resultaat bij VVSB. De paarshemden probeerden het nog wel maar de verdediging van ACV gaf geen krimp. Kort voor het einde kwamen er nog twee wissels in het veld bij ACV. Robert Talens en Daan Scholtens betraden het veld. Centrale verdediger Talens ging spelen op de voor hem ongewone spitspositie. In de extra tijd scoorde hij de 0-3. Op aangeven van Niels Grevink schoof Talens de bal in het lege doel. Na de derde goal gaf scheidsrechter Zuilichem vrijwel direct het eindsignaal en kon ACV met drie punten in de tas naar Assen terug reizen.

Na afloop

Een verdiende zege voor ACV. De ploeg van trainer Fred de Boer had het betere van het spel en beloonde zichzelf met de overwinning. Na afloop van de wedstrijd was de oefenmeester dan ook trots op zijn team: “We hebben vandaag als team verdedigend weinig weg gegeven, druk naar voren gegeven en Ben Wormmeester heeft niet veel reddingen hoeven maken. We hadden soms langdurig balbezit. We wisselden goed van kant en daar kwam de eerste goal ook uit. Pascal Huser scoorde heel mooi. Dat was voor het team belangrijk maar ook voor hemzelf omdat hij zo lang heeft gerevalideerd van zijn knieblessure. Dat is voor een trainer heel mooi om te zien. Ik vond het een heel volwassen wedstrijd. Het is heel knap van dit jonge team na twee keer verloren te hebben.”

Na speelronde 8 staat ACV nu op de 4e plaats in de Derde Divisie Zaterdag met 14 punten. Koploper is nog steeds Sparta Nijkerk dat met 1-5 won van Ter Leede en 20 punten verzameld heeft.

Volgende week

Volgende week speelt ACV een thuiswedstijd. Op het eigen Catawiki Sportpark komt Sportlust ‘46 op bezoek. De club uit Woerden speelde gisteren een thuisduel tegen Harkemase Boys. Na 90 minuten stond er een 4-1 zege voor Sportlust ‘46 het scorebord van Sportpark Cromwijck. Sportlust ‘46 neemt op de ranglijst van de Derde Divisie na één wedstrijd de 5e plaats in met 14 punten uit 8 wedstrijden. De aftrap van ACV – Sportlust ‘46 is om 14:30 uur.

Opstellingen

VVSB: Rick van der Mast, Obi Onyeike, Jelmer Vijlbrief, Lars Rauw ©, Jayson Halman (54. Bert Steltenpool), Wout Heemskerk (69. Puck Postma (74. Ivan Spijkstra)), Felitciano Zschusschen (69. Raygivano Dompig), Richelo Fecunda, Gino Demon (69. Matthieu van den Assem), Brooklyn van Doorneveld, Nicky Eekhout

ACV: Ben Wormmeester, Daniël Schans ©, Luka Prljić, Nande Wielink, Koen Steg, Steyn Strijker, Pascal Huser (70. Justin Mulder), Gijs Jasper, Toufik Faraouni (89. Daan Scholtens), Freddy Quispel (89. Robert Talens), Boy Spijkerman (78. Niels Grevink)

Toeschouwers: 400

Tekst: ACV Assen

PM
Hoofdredacteur FC12 Media & Entertainment, Amateurvoetbalgroundhopper

Geef een antwoord