Gelukkige zege Gramsbergen in Delfzijl

Hoofdklasseduel SDO – Hoogeveen zondag live op Hoogeveen TV
9 oktober 2021
Eerste drie punten zijn binnen voor SCN
10 oktober 2021

Gelukkige zege Gramsbergen in Delfzijl

Gramsbergen heeft de 1500e kompetitiewedstrijd uit haar bestaan, uit tegen NEC Delfzijl, in winst om weten te zetten. Het won na een ruststand van 1-1 in het hoge noorden met 2-3 dankzij treffers van Roy Seinen, Wouter Schuldink en Nick Leferink. De 22 acteurs op het veld schotelden het publiek overigens een matige wedstrijd voor. Algemene conclusie na afloop: ‘het was niet best, maar de 3 punten smaken goed’.

Hij had er 544 minuten op moeten wachten maar toen was het eindelijk weer eens raak. Na een snelle omschakeling kwam de bal al in de 4e minuut via Sander ter Wijlen bij de geheel vrijstaande David Houtman die op zijn beurt spits Roy Seinen in stelling bracht. Geheel vrijstaand scoorde Seinen koeltjes de 0-1. Even later kreeg de thuisploeg een dot van een kans maar Jur Kosters kon redding brengen. De beginfase van deze wedstrijd verliep verder traag, gezapig en met veel balverlies over en weer zonder veel hoogtepunten. Gramsbergen zocht de combinatie hoofdzakelijk via de grond en NEC hanteerde veelvuldig de lange bal. Na 25 minuten een opleving. Kelvin Jager dook na een mooie dubbele 1-2 door het centrum vrij op voor doelman Jelmer Kiewiet maar Jager wist niet te scoren. In de daaropvolgende tegenaanval was het echter wel raak voor de thuisclub. Een overtal situatie werd beheerst uitgespeeld, 1-1 door Jorrit van Assen. Voor rust viel er verder weinig meer te beleven. Kelvin Jager probeerde het nog twee keer met afstandsschoten, echter zonder succes.

Met na rust Jorian Wubs en Nick Leferink in de ploeg (voor Elwin van der Veen en Sander ter Wijlen) probeerde trainer Stephan Rahantoknam een wending aan het duel te geven. De openingsfase van de 2e helft was echter voor de thuisploeg. NEC speelde energieker en creëerde vier kansen achter elkaar. De eerste poging ging net voorlangs, de tweede werd kundig gepareerd door Jur Kosters en de derde mogelijkheid werd vanwege buitenspel ook om zeep geholpen. Tussendoor trof Wouter Schuldink bij een uitbraak overigens nog de buitenkant van de kruising. De vierde kans op rij in de openingsfase van de 2e helft werd door de gastheren wel verzilverd. De geheel vrij staande Bram Mulder rondde, randje buitenspel, beheerst af: 2-1. Het antwoord van Gramsbergen liet niet lang op zich wachten. Wouter Schuldink, weggestuurd door Roy Seinen, maakte oog in oog met doelman Kiewiet, geen fout. Diezelfde Schuldink ging even later opnieuw op de doelman af en kwam net binnen de 16 meter ten val. Daar waar heel Gramsbergen dacht aan een strafschop was scheidsrechter Sarah Brinkkemper gedecideerd: overtreding net buiten het strafschopgebied. De aansluitende vrije trap leverde niets op. De thuisploeg probeerde het vervolgens met een paar afstandsschoten en ook Jorian Wubs en Kelvin Jager ondernamen pogingen van afstand. Na 70 minuten spelen werd de moe gestreden Kelvin Jager op het middenveld vervangen door de van een blessure teruggekeerde Jorn Kremer en even later maakte Carlo Alfring plaats voor Stef Schuurman. In de slotfase viel er nog een kopkans te noteren voor Roy Seinen. Het venijn zat hem deze middag echter in de laatste 5 minuten. Een lange hoge bal leverde een duel op tussen doelman Kiewiet en de kleine Nick Leferink. Kiewiet liet los en Leferink tikte dankbaar binnen. Daar waar 9 van de 10 scheidsrechters in het voordeel van de doelman gefloten zouden hebben voor een overtreding zag Brinkkemper deze echter niet en keurde de 2-3 goed. Dat leidde in de laatste minuten tot wat frustraties bij NEC met o.a. een pittige tackle op de kwetsbare enkels van Jorian Wubs. Met twee gele kaarten voor de thuisploeg vanwege commentaar op de leiding eindigde het duel in 2-3. Daar waar het kwartje vorige week de verkeerde kant op viel, trok Gramsbergen dit keer aan het langste eind. Met 6 uit 3 staat Gramsbergen gedeeld 2e achter koploper DZOH dat al haar 3 wedstrijden in 2J tot op heden wist te winnen.

Tekst: Albert van der Veen

PM
Hoofdredacteur FC12 Media & Entertainment, Amateurvoetbalgroundhopper

Geef een antwoord