Door de ogen van Bertjan Smit: WKE’16 – GRUNO

Westerwolde toont veerkracht en verslaat Gieten
11 oktober 2021
Schoonebeek en Sleen delen de punten
11 oktober 2021

Door de ogen van Bertjan Smit: WKE’16 – GRUNO

Ook na deze wedstrijd ben ik er nog steeds niet achter waarom Gruno Gruno heet. Niet dat het iets aan het verslag van de vandaag gespeelde wedstrijd afdoet, maar vind het qel noemenswaardig. De wedstrijd ging in de eerste helft gelijkwaardig met in het begin een makkelijker voetballend Gruno. De 1-0 vlak voor rust was er één uit de categorie niet verwacht. Het hielp WKE’16 om tot halverwege de tweede helft niet in problemen te komen. Toen werd het 2-1 en zelfs gelijk. Aan het eind van de rit kwam de ploeg van Albert Koops er mee weg en was er een mini-mega piratenfestijn in de kantine na afloop. 

Onder zeer zonnige omstandigheden floot scheidsrechter Karacaoglan voor het begin. Een prima scheids die het niet erg moeilijk had en wat mij betreft de gele kaart voor Omar Cagiran in de tweede helft ook achterwege had kunnen laten. Dit geheel terzijde. Het is een aftastend begin van beide kanten, ondanks dat ze alletwee de drang naar voren hebben. Hoogstaand is het niet, hoogdravend is het wel vaak. Bij Gruno speelt Mohamed Faraouni een rol op het middenveld waarvan ik als trainer allang mee was gestopt. Gekeken naar de naam van.de trainer van Gruno zou het wel een familiaire aangelegenheid zijn dat hij niet gewisseld werd, want de zaalvoetballer van PKC’83 dacht waarschijnlijk dat hij in de zaal speelde. Zo gauw hij de bal had kon je alle andere looplijnen vergeten. Zonder aangekondigde waarschuwing is de eerste kans voor de Gruno. Uit een voorzet van Vu Pham kan Nicky Smid geheel vrijstaand inkoppen. Pech voor Gruno en geheel WKE’16 komt met de schrik vrij. Zo’n 10 minuten later zijn er in no-time mogelijkheden genoeg voor de bezoekers. Zeker als Mohamed Kaddouri zich een Faraouni veroorlooft. Alle pogingen leiden tot niets. Het zou het makkelijker spelend Gruno een verdiende scorebordvoorsprong hebben gegeven. Vlak daarna laat de thuisploeg iets van zich merken. Boris Rasevic gaat een 1-2 aan met Jochem Scholten. Diens voorzet wil door Henk Bakker wel worden ingeschoten, maar kunstgras heeft zijn eigen groei en kaats. Zo’n 10 minuten later heeft Bakker net zo’n vrije kopkans als Smid, maar deze kopbal wordt prima gered door keeper Erwin Verdenius. Direct daarna was er nog een Brian Haak(se) streep die later in dit verhaal nog terugkomt. Dit was na 31 minuten en de tijd daarna gebeurde er niks. Zo had radiostation ZO34 tijd genoeg om selfies te maken met volkszanger Jannes. Terwijl het fotorolletje naar de drukker gaat valt ook de plotselinge 1-0. Na de Haakse streep was er nu de punter van Scholten; Hinke Scholten, 003, licentie om te punteren. Een onverwachte en niet verdiende voorsprong. Een voorsprong die Mitchel van Kalfsbeek vanaf de aftrap bijna te niet deed. Met de voet vooruit voorkwam keeper Wim Kok een welverdiende gelijkmaker. Ruststand 1-1.

Statistieken zijn van alle tijd. Ik hou ze niet bij, maar als ik de statistiek kon zien van aangekomen passes ten opzichte van de niet aangekomen passes slaat de balans uit naar de laatste categorie. Gruno laat zoveel ruimtes tussen de linies waarvan WKE’16 heel slecht profiteert en andersom maakt Gruno geen gebruik van de ruimtes die ze weggaven. Ondanks deze Cruyffiaanse uitleg werd het in de 53e minuut 2-0. Nadat Harm Hindriks de deklat raakte scoorde Jochem Scholten uit het betere steekwerk van Rasevic. Een voorsprong die gezien het beeld niet raar is en ook geen problemen mag brengen. Bijna halverwege de tweede helft brengt Faraouni Angelo Weggers ten faveure van Kenny Hu. Een rendement werkende wissel getuige de plotselinge 2-1 van Vu Pham. Veel gejuich van supporters heb ik niet gehoord. Zes minuten later staat het zelfs 2-2. Weggers schiet per volley prachtig binnen, maar wordt vervolgens voor vermeend buitenspel teruggefloten. Bij Gruno komt Renaldo Renes nog voor Smid. Wat daarmee te bereiken is mij onduidelijk.Het hedendaagse en dus moderne druk zetten werd door beide trainers vanaf de zijkant menigmaal aangegeven. Dat deden wij vroeger ook al, zonder er de nadruk op te leggen. Het belang van een (na)denkende voetballer lijkt mij van eminenter belang. Maar goed, na de Haakse streep, de.punter van Hinke was er ook nog tijd voor de boog van Lorenzo Hindriks.  Vlak voor de middenlijn ziet hij Verdenius te ver voor zijn goal staan en passt de bal met een mooie boog naar 3-1. Euforie viel allen ten dele, alleen Bouke Scholten dacht na over een door iedereen allang vergeten regeltje “als iedere speler op de eigen helft staat en te juichen kan de andere ploeg gewoon aftrappen”. Bouke wist dat en stond als enige op de helft van Gruno. Scheidsrechter Karacaoglan liet aftrappen, want hij wist dat er niet veel ging veranderen in de score die ten goede kwam aan de ploeg uit Groningen. Klopte, want Dylano Wolters maakt op aangeven van “Tikkie Breed” Rasevic de 4-1.

Zo gingen de drie punten dus naar de ploeg aan dd Sluisvierweg. Daar kwam vanuit de oudgedienden zoal Berend en Hendrik Oosting, Reinie Hindriks en Tinus Scholten geen enkel commentaar op. Ja, muzikaal, maar die ging aan mij voorbij.

LATER.

PM
Hoofdredacteur FC12 Media & Entertainment, Amateurvoetbalgroundhopper

Geef een antwoord